PLAYOFF 2022

Szinte semmilyen akadályt nem jelentett az Eagles

Nagyon sima első negyedet produkált a Buccaneers. Két TD-vel is megterhelte az ellenfelet. Igenám, csak ennek ára volt. A sors nem kegyes idén a csapathoz. Hogy ezt el ne felejtsük, gyorsan ki kellett vállnia a mérkőzésből Tristan Wirfs-nek és Ryan Jensen is nagyon fájdalmas arccal hagyta el a játékteret.

Josh Allen franchise rekordokat döntöget

Josh Allen vezetésével nagyon simán továbbjutott a Buffalo Bills ma hajnalban. A New England Patriots ellen 47-17-re nyertek és a győzelemben nagy szerepe volt az irányítójuknak aki franchise szinten is kiemelkedően teljesít.

A Bills már az első félidőben elintézte a Patriots-t

A hajnali playoff mérkőzés nem hozott sok izgalmat miután a Buffalo Bills olyan játékot mutatott, hogy nem maradt sokáig kérdéses melyik csapat fog tovább jutni. Az első félidőben szinte eldőltek a lényegi kérdések miután 27-3-as Bills vezetéssel vonultak öltözőbe a csapatok.

31 év után nyert playoff mérkőzést a Bengals

A Cincinnati Bengals-nak a Las Vegas Raiders ellen sikerült megtörni a 31 éve tartó playoff győzelem nélküli sorozatát. 26-19-re nyertek a Fosztogatók ellen ami az első sikerük 1991 január 6-a óta amikor a Houston Oilers csapatát győzték le 41-14-re.

A Bills-nek a sok, a Patriots-nak a kevés pont kedvez

A hajnali mérkőzésen csoportrangadó következik, a Buffalo Bills fogadja a New England Patriots csapatát. A mérkőzésen döntő lehet, hogy a csapatok sok vagy kevés pontot tudnak majd feltenni a táblára mert az alapszakasz eredmények alapján nagyon nem mindegy a pontok száma.

Playoff debütáló irányítók az esti mérkőzésen

Este a Cincinnati Bengals és a Las Vegas Raiders összecsapásával kezdetét veszi az idei playoff. A találkozón mindkét csapatnak olyan kezdőirányítója van akik először lépnek pályára rájátszás mérkőzésen.

A hat Wild Card mérkőzésből 5 is visszavágó lesz

A hétvégi Wild Card fordulóban hat találkozót rendeznek és a pályára lépő csapatok több alkalommal is találkoztak az alapszakaszban. Közülük kettő összecsapáson csoport ellenfelek mérkőznek így ezek a csapatok kétszer is találkoztak már.

Nem tud pályára lépni a Chiefs kezdő running backje

Andy Reid vezetőedző bejelentette, hogy Clyde Edwards-Helaire nem tudja vállalni a játékot a Pittsburgh Steelers elleni hétfő esti playoff mérkőzésen. A másodéves running back még mindig a vállsérülésével bajlódik.

Négy csapat próbálja megszerezni az első Super Bowl trófeáját

Este kezdődik az idei playoff sorozat és a 14 csapatos mezőnyből 4 olyan csapat van amelyik még egyszer sem hódította el a Super Bowl trófeát. A Buffalo Bills, a Cincinnati Bengals, az Arizona Cardinals éa a Tennessee Titans csapata még egyszer sem nyerte meg a nagydöntőt.

A Patriots 15 éve nem nyert a Wild Card körben

A New England Patriots az Évezred legsikeresebb csapata az NFL-ben így kicsit meglepőnek tűnhet, hogy a Hazafiak már 15 éves nem tudtak mérkőzést nyerni a rájátszás első fordulójában. Persze az igazsághoz hozzá tartozik, hogy nem sokszor kellett pályára lépniük az első körben.

31 éves rossz sorozatát törheti meg a Bengals

A Cincinnati Bengals az alapszakaszban megnyerte a csoportját így biztos playoff résztvevő lett. A csoport elsőség miatt hazai pályán léphet pályára az első kieséses fordulóban és szombat este a Las Vegas Raiders-t fogadják.

Richard Sherman szezonja véget ért

A Tampa Bay Buccaneers ismét sérültlistára tette cornerbackjét Richard Sherman-t. A második szezonbéli lista miatt pedig biztossá vált, hogy a klasszis cornerback már nem fog pályára lépni a szezonban.

Csak 4 csapatnak van több playoff győzelme mint Tom Brady-nek

Hétvégén kezdetét veszi az idei playoff sorozat így megnéztem, hogy melyik csapat nyerte meg a legtöbb mérkőzést. A lista elejével nincs probléma, nagyságrendileg ezekre a csapatokra számítottam de az ötödik helyen egy meglepő név köszönt szembe.

DeAndre Hopkins nem lép pályára a Rams ellen

Az Arizona Cardinals a 2015-ös szezon után idén ismét playoff résztvevő lett de nem lesz könnyű feladatuk ugyanis a Los Angeles Rams otthonában kell pályára lépniük. A mérkőzésen ráadásul nem számíthatnak a csapat legjobb elkapójára.

Derek Carr az első playoff mérkőzésére készül

Derek Carr-t a 2014-es Draft második körében választotta ki az Oakland Raiders és 127 mérkőzést lejátszott már de a pályafutása során még sohasem léphetett pályára a playoffban. A 2016-os szezont követően játszhatott volna a rájátszásban de akkor megsérült az alapszakasz végén.

A Wild Card hétvége párosításai és időpontjai

Tegnap lezárult az alapszakasz és egy kisebb káosz után kialakult a playoff idei mezőnye. Az NFL azóta nyilvánosságra hozta a hétvége, az úgynevezett Super Wild Card weekend, lebonyolítását amely szombattól hétfőig tart majd idén.

Hogyan biztosíthatja be playoff részvételét a Philadelphia Eagles?

A Philadelphia Eagles nagyot hajrázik és a küzdelmüknek meg is van az eredménye ugyanis jelenleg playoff helyen állnak, az NFC hetedik helyét foglalják el. Az eredmények megfelelő alakulása esetén pedig már vasárnap este bebiztosíthatják a rájátszás szereplésüket.

A szezon végén kell formába lendülni

Az NFL-ben nagyon fontos, hogy egy csapat ne a szezon elején, hanem a szezon végén hozza a legjobb játékát. Minden évben vannak jól kezdő csapatok amelyek sikeres kezdés után kifulladnak és be sem jutnak a rájátszásba vagy rögtön az első körben kipottyannak.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.