A szezon Patrick Mahomest egy újabb szintre emelte miután megszerezte a második alapszakasz MVP címét, második Super Bowl gyűrűjét és második döntő MVP címét. A mérkőzés után egyből felmerült, hogy Mahomes vajon már most Hall of Famer játékos lenne? Ezen lehet vitatkozni de az biztos, hogy hihetetlen eredményes az első 5 szezonja.

Olyannyira, hogy Tom Brady számait hozza. A New England Patriots korábbi irányítójának karrierje is kiemelkedően indult. Azonban Mahomes, szinte minden tekintetben, még a nagy elődöt is túlszárnyalta.

Tom Brady az első 5 szezonjában kezdőként: 17.983 passzolt yard, 123 touchdown, 66 interception, 62%-os passzpontosság, 88.6-os irányítómutató, 58-20-as mérleg. 3 AFC Főcsoportdöntő mérkőzés, 3 Super Bowl (mindhárom győztes), 2 Super Bowl MVP cím.

Patrick Mahomes az első 5 szezonjában kezdőként: 23.957 passzolt yard, 192 touchdown, 48 interception, 66.4%-os passzpontosság, 106-os irányítómutató, 63-16-os mérleg. 2 alapszakasz MVP, 2 All-Pro első csapat, 5 AFC Főcsoportdöntő mérkőzés, 3 Super Bowl (kettő győztes), 2 Super Bowl MVP cím.

Mahomes egyedül a gyűrűk számában marad el Bradytől, minden másban jobb vagy azonos. A hiányzó gyűrűt pont a Tampa Bay Buccaneers ellen szerezhette volna meg.

Fotó: cbssports.com, nbcsports.com