A Chiefs–Eagles meccs harmadik az USA televíziós örökrangsorában! Múlt héten mi is megírtuk, hogy szakértők szerint minden idők legnézettebb amerikai televíziós műsora lehet a Super Bowl LVII, amely a 2015-ös New England Patriots–Seattle Seahawks nagydöntőtől veheti át a stafétát.

Végül a nyolc évvel ezelőtti 114.442 milliós nézőszámot nem sikerült elérnie a hétfői Kansas City Chiefs–Philadelphia Eagles összecsapásnak, de így sem maradtak el sokkal a nézettségi mutatók, ugyanis

113 millió ember figyelte, ahogy a Kansas City Chiefs 2020 után ismét felül a liga trónjára.

Az Egyesült Államok valaha volt második legnézettebb televíziós műsora is egy Super Bowl-meccs, ráadásul szintén a Patriotshoz köthető: 2017-ben 113.668 millióan látták, ahogy a Tom Brady vezette New England 28–3-as hátrányból feláll az Atlanta Falcons ellen, a SB-k történetének mindmáig egyetlen hosszabbítását kiharcolva.

A világhálón is jelentősen nagyobb érdeklődést váltott ki a Chiefs és az Eagles összecsapása, mint tavaly a Los Angeles Rams és a Cincinnati Bengals küzdelme:

18 százalékkal többen, azaz összesen 7 millióan követték a meccset különféle streaming felületeken keresztül.

A Super Bowlt hivatalosan 2012 óta nézhetjük online formában:11 évvel ezelőtt 346 ezer rajongó kapcsolódott be ilyen módon a közvetítésbe, az idei szám ennek már több mint hússzorosa.

Rihanna a Halftime Show-ban tért vissza a színpadra (Photo by Kevin Mazur/Getty Images for Roc Nation)

A halftime show-t is csupán egy alkalommal nézték többen, mint idén: Katy Perry előadását 2015-ben 121 millióan látták-hallgatták, Rihannára idén 118.7 millióan voltak kíváncsiak.

Forrás: Arena4 Online