Két év alatt beérett a munka az NFC bajnokánál! Magyar idő szerint hétfő hajnalban rendezik a profi az NFL nagydöntőjét, az 57. Super Bowlt, amelyet az ARENA4 természetesen élőben közvetít. Most lássuk a két résztvevő csapatot – elsőként a Nemzeti főcsoport bajnokát, a Philadelphia Eaglest mutatjuk be.

Ahhoz, hogy megfejtsük az Eagles sikerének titkát, egészen a 2020-as draftig kell visszamennünk, amikor a klub a második kör 53. választásával megszerezte Jalen Hurtsöt, az Oklahoma irányítóját. A fiatal QB a padon kezdett, hiszen az Eagles támadóit ekkor még az a Carson Wentz vezette, akivel a gárda a 2017-es szezonban megnyerte a Super Bowlt, igaz, a rájátszásban és a nagydöntőben sérülése miatt Nick Foles irányított.

Wentz teljesítménye azonban meg sem közelítette a korábbit, így Hurts a 2020-as idény közepén megkapta a lehetőséget, 2021-ben pedig már véglegesen ő volt a kezdő. Első idényében a rájátszásba vezette a csapatot, az első körben azonban nem volt esélye a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneersszel szemben, de már ekkor látszott, hogy ha a támadósort némiképpen felturbózzák és Hurts szintet lép, akkor óriási potenciál rejlik a csapatban.

És ezzel tisztában voltak az Eagles vezetői is, akik a tavalyi draft napján megtették az első lépést, ugyanis többek között első körös választásukat is bedobva megszerezték A.J. Brownt, a Tennessee Titans klasszis elkapóját, akit mindjárt meg is kínáltak egy 100 millió dolláros szerződéssel.

Az ő érkezésével Hurts új fegyvert kapott, a már “meglévő” DeVonta Smithszel pedig félelmetesnek ígérkezett az elkapósor. Az irányító ráadásul gyorsan bebizonyította, hogy képes fejlődni, az Eagles a klub történetében először nyolc győzelemmel kezdte az alapszakaszt, a tizedik játékhéten nagy meglepetésre a Washington Commanders szakította meg sorozatát. A gárda végül klubrekordot jelentő 14 győzelemmel jutott a rájátszásba, ahol a New York Giants, majd a San Francisco 49ers csapatát is fölényesen győzte le, így története során negyedszer bejutott a Super Bowlba.

Az Eagles mind támadó-, mind védőoldalon szenzációsan futballozott az egész szezonban, utóbbi egység legnagyobb erőssége az ellenfél irányítóinak terrorizálása volt: az NFL történetének első csapata lett, amelyben négy olyan védő is szerepel, akik legalább 10 sacket jegyzett: Brandon Graham 10, Javon Hargrave 11, Josh Sweat 11, míg Haason Reddick 16 alkalommal vitte földre a riválisok irányítóját.

A támadók legnagyobb erőssége, hogy a már említett Brown-Smith duón kívül halálos a futójáték is, az Eagles a Super Bowlig vezető úton NFL-rekordot jelentő 39 TD-t szerzett a földön, Hurts ebből egymaga 15-öt vállalt be, amivel megdöntötte az irányítók között Cam Newton 2011-es rekordját.

Az 57. Super Bowl felvezetése vasárnap este 22.00-kor kezdődik az ARENA4-en, a kezdőrúgás 0.30-kor lesz az arizonai Glendale-ben. A mérkőzést a helyszínről közvetíti majd Kun Zsolt, a szakértő pedig Zahovay Ádám lesz.

Forrás: Arena4 Online

Fotó: clutchpoints.com