A Philadelphia Eagles már régóta a támadó- és a védősort is szem előtt tartva építette fel a játékoskeretét. Nem meglepő, hogy az Eagles rendelkezik az NFL legjobb front ötösével támadásban, míg a védelmük 70 sackkel végzett, ami a legtöbb az NFL-ben ebben a szezonban és holtversenyben harmadik legmagasabb sack szám.

Jeff Stoutlandnak, a támadósor edzőjének, nagy érdemei vannak az Eagles támadófalának dominanciájában. Ő segített formálni a baloldali tackle Jordan Mailatát, aki még soha nem futballozott, amikor a Philadlephia kiválasztotta őt a 2018-as NFL Draft hetedik körében és a center Jason Kelce (hatodik körös pick) fejlődésében is nagy szerepe volt.

De az Eagles vezetősége is jelentős erőforrásokat fektetett az OL-jükbe. A jobb oldali tackle, Lane Johnson egy korábbi 4. számú választott volt. A bal oldali guard Landon Dickersont a második körben választották ki. A tackle Andre Dillard (első kör) és a center Cam Jurgens (második kör) is korán kerültek kiválasztásra.

A védelem oldalán az Eagles egy olyan vonalat épített ki, amely folyamatosan képes hullámokban küldeni a passzrushereket az ellenfél támadóira. Reddick mellett a defensive tackle Javon Hargrave is nagy szabadügynök rablás volt 2020-ban. Az elmúlt offseasonban az Eagles biztosította, hogy meg tudja tartani Fletcher Coxot azzal, hogy június 1-je utáni szabadlistára tette, mielőtt újra aláírták volna vele.

És a csapatnak a védősor megerősítésére tett lépései nem álltak meg, miután a szezon elkezdődött. Amikor az Eagles futás elleni védelme problémássá vált, Roseman gyorsan lépett, hogy szerződtessen szabadügynököket, Linval Joseph és Ndamukong Suh személyében. A mélység további erősítésére törekedve a Philadelphia egy negyedik körös picket küldött a Chicago Bears veterán szélső védőjének, Robert Quinnnek a megszerzéséért.

Az erős támadó- és védősorok kiépítése nem feltétlenül garantálja a csapat egészének kiváló teljesítményét, de mindenképpen segít hihetetlenül magasra tenni a mércét.

Fotó: insidetheeagles.com, sportico.com