A Kansas City Chiefs hét játékosa – Mahomes, Jones, Joe Thuney, Frank Clark, Kelce, Justin Reid és MVS – legalább évi 10 millió dollárt keres. Egy ilyen típusú, csúcsterhelésű játékoskerettel mindig is elengedhetetlen volt, hogy Brett Veach general manager és az egyetemi scouting stábja lecsapjon a draftra kiszemelt játékosokra és kedvezményes újoncszerződéseket kössön.

A Kansas City szerencséjére Veach és társai a 2021-es és 2022-es drafton is remekül helytálltak.

2021-ben a Chiefs a második körös választását a linebacker Nick Boltonra használta fel, aki második profi szezonjában már kezdő LB lett, és a KC legjobb másodvonalbeli védője. Öt választással később lecsaptak Creed Humphrey-ra, aki Jason Kelce-szel együtt az NFL legjobb centerének számít. A Chiefs azzal zárta a draftot, hogy a 226. helyen egy kezdő guardot talált Trey Smith személyében.

A tavalyi évben Veachnek sokkal több választási lehetőség állt rendelkezésére a Hill-csere eredményeként. Három újonc cornerert draftolt – Trent McDuffie (első kör), Joshua Williams (negyedik) és Jaylen Watson (hetedik) -, akik mindannyian jelentős játékidőt kaptak újonc szezonjukban.

Ha a veterán L’Jarius Sneed (agyrázkódás) nem tud játszani a Super Bowlban (de úgy néz ki hogy tud), akkor ez a hármas fogja képviselni a Kansas City corner sorát a Philadelphia Eagles ellen.

De ez még nem minden! A Chiefs 2022-es draftosztályából került ki még George Karlaftis edge rusher, aki a csapat sackjeinek 64%-át szállította, Moore, akinek 29 yardos punt returnje miatt a KC megnyerhette az AFC Főcsoportdöntőt; Bryan Cook, a Chiefs harmadik safety-je; és Isiah Pacheco, a Kansas City legjobb futója.

A Chiefs drafton elért sikereinek ez a sorozata évekig meghatározza a klub játékoskeretét. És tanulságos az olyan csapatok számára, mint a Bills – akik már kifizették az irányítójukat – és azok számára is, akik hamarosan kifizetik, mint a Bengals, az Eagles és a Chargers. Mivel a játékoskeret tetejére ennyi helyet fordítanak, az újoncok szerződései jelentik azt a megtartó erőt, amely akkor is versenyképesen tarthatja a klubokat, ha a dolgok drágulnak.

Fotó: foxnews.com, bullscore.com