Vasárnap Arizonában az üres percekben is annyi lesz a látnivaló, hogy csak kapkodjuk a fejünket, és fel sem tűnik, hogy közben elszedik a pénzünket. A Super Bowl az a meccs, ami már rég túlnőtt azon, hogy a pályán 22 izomember gyűri egymást, és a végén az egyik csapat győz.

A Super Bowlon a pályán kívül, a szünetekben és az időkérésék alatt is annyi látványosság van, mint amikor játszanak a csapatok. Akkor is remekül szórakoznánk, ha a meccset végül le sem játszanák.

A legnagyobb show a gyepen zajlik, bizonyítják ezt leginkább a jegyárak, a nézőszámok, meg a reklámidőkért kért dollármilliók.

Az Egyesült Államokban, így a világon is, immár évtizedek óta hagyományosan a legnézettebb tévés esemény a profi amerikaifutball-liga, az NFL döntője.

A tavalyi döntőt 208 millióan nézték élőben világszerte, és ez a szám idén szinte biztosan emelkedni fog.

Adja magát, mit is kell csinálni azon kívül, hogy megnézi az ember? Reklámozni, hirdetni, ennyi embert egyszerre, ennyi idő alatt elérni ugyanis máskor, illetve más platformon lehetetlen.

Jól tudják ezt az NFL-nél is,

fél perc reklámidőért 6 és 7 millió dollár közötti összeget kérnek el,

állítja a Forbes.

Készülnek is pár reklámbombával a szolgáltatók, ilyen lesz például minden idők egyik legnépszerűbb sorozata, a Breaking Bad, illetve főszereplőinek megjelenése.

Várják a filmes cégek is a vasárnapot, mert mi is lenne a legjobb alkalom beharangozni egy-két várható kasszasikert, mint a Super Bowl? A tavasz egyik nagy durranása lehet az Oscar-díjas szuper páros, Matt Damon és Ben Affleck következő nagy dobása,

az AIR,

ami – a címéből kitalálható – arról szól, hogyan cserkészte be a Nike Michael Jordant. (Alább a film trailere.)

A hirdetések, illetve a reklámidő az egyik nagy bevételi forrás, de még ennél is több jön be a fogadásokból. Egy döntő előtti közvélemény-kutatás szerint

csak az USA-ban mintegy 50 millió ember, vagyis a lakosság mintegy 20 százaléka tervezi, hogy fogad a Super Bowlra.

A reklámok, trailerek és a Super Bowl temérdek nézője pedig a számítások szerint

úgy 16 milliárd dollárt fog feltenni a meccsre.

Az 50 milliós szám egyébként 61 százalékos növekedés tavaly óta, ami egészen elképesztő robbanás, ám könnyen magyarázható: tavaly óta Kansas, Ohio, Maryland és Massachusetts állam is beszállt a bizniszbe, náluk csak nem rég indult meg az online sportfogadás, az 57. Super Bowl lesz az első, amire náluk is lehet fogadni.

Aki pedig a győztesre fogad, az általában az Eaglesre tesz: a szerencsejátékosok

73 százaléka szavaz a Philadelphiára,

és a tétek összegének mintegy háromnegyed része megy a favoritra.

A további öt legnépszerűbb tipp a fogadóirodáknál:

  1. Travis Kelce touchdownt szerez
  2. Travis Kelce szerzi az első TD-t a meccsen
  3. Jalen Hurts touchdownt ér el
  4. Travis Kelce kettő, vagy több touchdownnal zár
  5. Miles Sanders TD-t szerez

Mindig izgalmas kérdés az is, mennyiért lehet bejutni magára a meccsre?

A tavalyi, Rams-Bengalsra átlagosan 6600 amerikai dollárba került egy jegy, idén is hasonlóra lehet számítani. Ez azt jelentheti, hogy

5000 dollár alatt ne álmodozzon senki arról, hogy bejut a Glendale-i State Farm Stadiumba.

A legdrágább belépők ezek után nehezen összegesíthetőek, itt tényleg határ a csillagos ég.

A Super Bowl-körítés, illetve a show szerves része a half time show is, vasárnap a szünetben Rihanna lép fel. Nehezen hihető, de öt éve nem lépett színpadra, néhány hónapja szült, így ez lesz a nagy nagy visszatérése a popszakmába. A 9-szeres Grammy-díjas művésznő nagyon készül, saját bevallása szerint 39-szer írta át a setlistet, amíg eljutott az ideálisnak véltig.

Foró és forrás: Arena4 Online