A Chiefs védelme mindig Patrick Mahomes, Travis Kelce és a Kansas City Chiefs többi támadójátékosának árnyékában lesz. A Chiefs védelmének 2022-es változata azonban a legjobb egység, amely mellett Mahomes valaha is játszott ötéves pályafutása alatt.

Idén a KC védelme a 15. helyen áll a játékonkénti várható pontok (EPA) tekintetében. Bár semmiképpen sem elit egység, a középmezőnyben való helytállás mégis előrelépést jelent. 2018-21 között a Kansas City védelmének átlagos EPA per play rangsora csak a 22. volt.

Steve Spagnuolo védelme jobb, mint a részek összege, de van egy sztárszintű játékosuk: Chris Jones defensive tackle.

Mivel Aaron Donald sérülésekkel bajlódik, Jones vette át az NFL legjobb belső védőjének szerepét 2022-ben. 15,5 sacket könyvelhetett el, ami a harmadik legtöbb a ligában Nick Bosa, Myles Garrett és Haason Reddick mögött, és 3,5-tel több, mint bármelyik másik defensive tackle által szerzett sackszám. Jones 93 pressuret is elért, ami a harmadik legtöbb az NFL-ben. A PFF szerint egyetlen más belső védőnek sem volt 70-nél több.

Jones nem csak statisztikákat gyűjtött. A DT-k között az első helyen végzett a 21%-os pass-rush win rate-rel, ami azt jelenti, hogy a pass-rush játékok ötödénél kevesebb mint 2,5 másodperc alatt verte meg a blokkolóját. Egyetlen más defensive tackle sem volt képes három százalékponton belül végezni

Mahomeshoz és Kelcehez hasonlóan Jones is megállíthatatlannak érzi magát. A Bengals tudta, hogy az Főcsoport döntőben Jonesra kell helyezniük a hangsúlyt, de így is egy egyszemélyes rombolócsapat volt, ami két sacket és 10 pressuret eredményezett a Cincinnati ellen.

Fotó: foxsports.com