30 csapat vezetősége már nem a mostani szezonnal foglalkozik hanem elkezdhet felkészülni a következő szezonra. A Los Angeles Chargers fizetési sapka szempontból nincs irigylésre méltó helyzetben ugyanis 23.4 millió dollárral a megengedett maximum felett áll. Emiatt pedig fájdalmas áldozatokat kell hozni.

A fizetési sapka egyik áldozata a csapat legjobb elkapója, Keenan Allen lehet. Az elkapónak még kétéves szerződése van, 21.7 millió dollárt foglal az idei, 25.8 millió dollárt a jövő évi fizetési sapkából. Elküldés esetén 14,8 millió dollár szabadul fel idén, 23.1 millió dollár pedig jövőre.

Allen-t a 2013-as Draft harmadik körében választotta ki a Chargers és egész pályafutása során a csapat játékosa volt. 9.287 elkapott yardot és 52 elkapott touchdownt szerzett a pályafutása során. Ezzel a franchise harmadik legeredményesebb elkapója a tight end Antonio Gates és a receiver Lance Alworth után.

Allen mellett a csapat tight endje, Gerald Everett sem érzeheti biztonságban magát. Csak tavaly érkezett kétéves szerződéssel így szerződésének utolsó évébe lép. Elküldésével az általa elfoglalt 8.25 millió dollárból 4.25 millió dollár felszabadítható.

Fotó: twitter.com