A San Francisco 49ers a jelek szerint már meg is találta a következő védelmi koordinátorát. A 49ers vezetősége azt tervezi, hogy Steve Wilks-t nevezi ki a csapat DC-jének, jelentette ma az NFL Network két munkatársa Ian Rapoport és Tom Pelissero. Wilks DeMeco Ryans helyére érkezik, akit január utolsó napján kinevezték a Houston Texans vezetőedzőjének.

Wilks a tavalyi szezont a Carolina Panthers passzjáték koordinátoraként és vezetőedző asszisztensként kezdte Matt Rhule vezetőedző stábjában, mielőtt Rhule október 11-i kirúgása után átvette az ideiglenes vezetőedzői posztot.

Az 53 éves Wilks 6-6-os mérlegre vezette a Panthers-t a szezon második felében és ezzel majdnem playoffba juttatta a csapatát. A szezont követően Wilks-t interjúztatták a Panthers vezetőedzői posztjára, amelyet végül az Indianapolis Colts korábbi vezetőedzője, Frank Reich kapott meg.

Wilks korábban többször volt már védelmi koordinátor az egyetemi futball különböző szintjein, 2017-ben a Panthersnél, 2019-ben pedig a Cleveland Brownsnál. Korábban az Arizona Cardinals vezetőedzője is volt 2018-ban, ahol 3-13-as mérleggel zártak. Wilks elmondta, hogy újra vezetőedző akar lenni és ez a pozíció tökéletes ugródeszka lehet egy újabb próbálkozáshoz. A 49ers korábbi két védelmi koordinátora, Robert Saleh és Ryans ma már vezetőedző az NFL-ben.

Fotó: nfl.com