Robert Kraft, az NFL-ben szereplő New England Patriots tulajdonosa azt szeretné, ha Tom Brady hivatalosan a klub játékosaként fejezné be pályafutását.

A 45 esztendős legenda szerdán jelentette be, hogy 23 szezon után visszavonul. A liga egyetlen hétszeres bajnoka utolsó három idényében a Tampa Bay Buccaneerst erősítette, Robert Kraft viszont azt szeretné, ha a Patriots lenne a játékos első és utolsó klubja is.

“Ő örökre Hazafi marad. Mindannyian azt szeretnénk, ha megadhatnánk neki a tisztelet, annyi örömöt és boldogságot hozott ebbe a városba, ahol senki sem örvend akkor népszerűségnek, mint ő, pedig azért volt néhány nagy sportolónk” – nyilatkozta Kraft.

Brady 2000-ben, az NFL draftjának 199. választottjaként került a ligába, és már az önmagában meglepetés volt, hogy bemutatkozhatott, végül viszont övé lett a sportág történetének legfényesebb karrierje. A New England Patriotsban 2019-ig játszott, hat bajnoki címet nyert a csapattal, majd nagy meglepetésre a Tampa Bay Buccaneershez szerződött, amelyet rögtön első szezonjában ugyancsak bajnoki címig vezetett.

Brady egy évvel ezelőtt már bejelentette visszavonulását, akkor azonban néhány hét elteltével meggondolta magát, és visszatért a Buccaneershez. Utolsó szezonjában – amelyet az ARENA4-en is végig követhettünk – a játéka továbbra sem kopott meg, ugyanakkor a floridai alakulat már közel sem teljesített ilyen jól. Ugyan eljutott a rájátszásig, ott azonban végül simán kikapott a wild card körben a Dallas Cowboystól.

Forrás: arena4 Online
Fotó: nesn.com