Mike McCarthy csapata hajnalban lép pályára vérszagra gyűlő Martalócaink ellen a Raymond James Stadionban. Ez lesz az utolsó wild card mérkőzés.

Bár előzetesen szép menetelést jósoltunk, az alapszakasz tapasztalatai alapján. már annak is örülünk, hogy itt vagyunk. Ennek tudatában jogosan adódik egy kérdés. Hol fogható ez a Cowboys, akik kisebb megingásokkal stabil játékot mutattak egész évben?

Amiben erős a Dallas!

Először is meg kell említeni, hogy a szezont igen fegyelmezett játékkal fejezték be. Arra nemigen számíthatunk, hogy ezzel yardokat ajándékoznak.

Nagyon jók a vörös zónás támadásoknál, bár ami azt illeti a vörös zónás védekezésben a Bucs defense a hatodik a ligában. Itt hatványozottan jelentkezik, hogy cornerbackjeink pozíciójukhoz mérten nagyok és erősek. Ez futás és passz ellen egyaránt megmutatkozik.

Nagyon fontos lesz, hogy a Cowboys pass rush-t hogyan kezeli a tampai O-line. S itt jön is egy újabb kérdés, ami talán mindenkit a legjobban foglalkoztat. Játszik majd Ryan Jensen? Végleges sérüléslista szombat este várható. Egyenlőre Todd Bowles még mindig csak annyit tudott közölni, hogy a falember edz, hétvégére dől el milyen az állapota, tudja-e vállalni a mérkőzést.

A Cowboys kiegyensúlyozottan támad. Futással és passzal megszerzett first downjaik száma viszonylagosan közel van egymáshoz.

Amiben talán bízhatunk! Bár a Cowboys sok interceptiont gyűjt, annál is többet ad ajándékba ellenfeleinek. 18 ilyen megmozdulásuk volt idén. Persze azt azért nem mondhatjuk, hogy a Bucs defense olyan sok labdát szorgoskodott volna össze a levegőből. Ebben a liga alsó feléhez tartoztunk az idei alapszakaszban.

A fumble-ök tekintetében viszont a Cowboys szerezte idén a legtöbbet, bár a Bucs az elvesztett labdák statisztikájánál igen jó helyen végzett. Vagyis kevés labdát hagytunk el az ellenfél ráhatására.

Én azt vizionálnám, hogy a mérkőzést – csakúgy mint sok esetben- a turnover arány fogja eldönteni. Valamint talán az, hogy a Cowboys offense-t mennyire tudjuk mezőnygólokon tartani a vörös zónában.

Tehát akkor hajrá Bucs defense! Go Bucs! Kedd hajnalban 2:15-kor megmérettetünk. S ha valaki esetleg az első fordulóban kivívott 19:3-as sikert próbálná elővenni, ne tegye! Ennek a mérkőzésnek a szempontjából az az eredmény teljesen irreleváns.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com