A harmadik helyen kiemelt Minnesota Vikings a hatodik helyen kiemelt New York Giants-t fogadja a ma esti a Wild-card fordulóban, a három héttel ezelőtti, utolsó másodpercekben hősiesen végződött mérkőzés visszavágóján.

Amikor a Giants karácsony este a U.S. Bank Stadiumba látogatott több mint 400 yardot tett meg összesen, de a Minnesota védelme meccsben tartotta a csapatot. És amikor minden döntetlenre állt és csak másodpercek voltak hátra, Greg Joseph, a Vikings rúgója egy 61 yardos mezőnygólt lőtt, ami karriercsúcsot és új franchise-rekordot is jelentett és amivel kiharcolták a győzelmet.

A Vikings 2017 óta először szerezte meg az NFC Északi csoportjának bajnoki címét. Ez Kevin O’Connell vezetőedző első szezonja. A szezon közepén zsinórban hét győzelmet hozó sorozat 13-4-es mérleghez segítette a csapatot, ami szintén a Minnesota legjobb mérlege 2017 óta.

A 9-7-1-es Giants 2016 óta először jutott vissza a rájátszásba és 2011 óta, amikor New York megnyerte a Super Bowl XLVI-t, az első rájátszásbeli győzelmére vadászik. A Giants hosszú éveken át küzdött, hogy visszakerülhessen a playoffba és ezt idén egy igazán erős csoportból tudta megtenni. A Vikings-hez hasonlóan, a Giants csapatát is egy elsőéves vezetőedző irányítja Brian Daboll személyében.

Érdekesség, hogy a rájátszásba jutás ellenére mindkét csapat negatív pontkülönbséggel zárta az alapszakaszt, mivel összességében kevesebb pontot szereztek, mint ellenfeleik (Giants: -6; Vikings: -3). Az esti a negyedik ilyen playoff mérkőzés lesz. És vicces módon az egyetlen csapat, amelyik úgy nyert Super Bowlt, hogy az alapszakaszban negatív pontkülönbséggel rendelkezett, az a 2011-es Giants volt.

Fotó: foxsports.com