A múlt héten az alapszakasz utolsó fordulójában a Cincinnati Bengals vendége volt a Baltimore Ravens és most egy héttel később megismétlődik az összecsapás. Az alapszakaszban 1-1-re végeztek a csapatok, mindkét csapat megnyerte a hazai találkozóját, de a hajnali összecsapás után egyikük számára véget ér a szezon.

Az előző fordulóban a Bengals átgázolt a Ravens-en és három szerzett labdát (két Anthony Brown-interception és egy fumble) 21 pontra váltott az első félidőben, így 24-7-es előnyre tett szert. A második félidő már más és kissé aggasztó történet volt. Miután az első két negyedben 167 yardot szerzett és 24 pontot tett fel a táblára, a második félidőben mindössze 90 yardot és három pontot szerzett de megvédte a kétszámjegyű előnyét.

A Bengals a második félidőben Alex Cappa nélkül játszott, de úgy tűnt, hogy a Ravens végre rájött, hogyan tudja leállítani a Bengals támadójátékát, amely a 9-18. héten átlagosan 29 pontot szerzett meccsenként. Ez egy hosszútávú tendenciára mutat, amely Mike Macdonald defensive koordinátor érkezésével kezdődött, aki visszavett a blitzelésből Burrow-val szemben és ehelyett hagyta, hogy a védelme sikerrel játssza a zónázást.

A 2022-es szezonban a Ravens kevesebb nyomást helyezett Burrow-ra mint a 2021-es szezonban. Ez a számok alapján működik miután a fiatal irányító csak 7,2 yardot átlagol passzkísérletenként és 71,7-es irányítómutatóval rendelkezik a Hollókkal szemben. A többi csapat ellen 111,3-as irányítómutatóval zárt.

A Ravens stratégiája egyszerű: Tartsanak mindent a védelem előtt és kényszerítsék Burrow-t arra, hogy minél többet passzoljon. Lehet, hogy ez elég lesz a győzelemhez?

Fotó: the33rdteam.com