A Jacksonville Jaguars és a Los Angeles Chargers találkozóján, amin olyan dolgok történtek, ami a hihetetlen kategóriába tartozik.

Trevor Lawrence, a Jaguars irányítója az első harmadban háromszor is eladta a labdát, ráadásul mindhárom alkalommal Asante Samuel Jr. jegyezte az interceptiont. Mindkét játékos történelmet írt ezzel, hiszen korábban egyetlen irányító sem dobott három INT-et egy playoff-meccs első negyedében, és egy se szerzett hármat egy félidőn belül.

A 2021-es drat első választottjának hibáit – akinek volt még egy eladott labdája a nagyszünet előtt – kihasználva a Chargers már 27 ponttal vezetett, vélhetően néhány magyar szurkoló ekkor már a pihenést választotta inkább a mérkőzés helyett – nos, utólag kijelenthető, rosszul tették.

Lawrence a második játékrészben megtáltosodott és 3 TD-passzt kiosztva győzelemre vezette csapatát, amivel történelmet írt. A Jacksonville lett az első csapat az NFL-ben, amely úgy nyert meccset a playoffban, hogy a labdaeladási mutatója legalább -5 volt, korábban mind a 26 gárda veszített hasonló statisztikával.

Ez volt az NFL törtnetének harmadik legnagyobb fordítása a rájátszásban: a rekordot a Buffalo tartja, amely 1993-ban 32 pontot dolgozott le a Houston ellen, 2014-ben pedig az Indianapolis a Kansas City ellen állt fel 28 pontos hátrányból.

Fotó: nbcchicago.com