Miután legyőzte Drew Lockot az előszezonban elsőszámú irányító posztért folytatott versenyben, Geno Smith később szenzációs játékával elfeledtette a szurkolókkal Russell Wilson korábbi teljesítményét. Smith az év visszatérő játékosa cím várományosává lépett elő, miután 4.282 yardot passzolt és új szezon franchise-rekordot állított fel, amivel kiérdemelte első Pro Bowl-jelölését.

De a legnagyobb kérdés az, hogy vajon Smith reneszánsza túlmutat a wild-card körön?

Smith 10 éves, négycsapatos pályafutása első rájátszásbeli mérkőzésén fog játszani, és egy olyan Niners védelemmel találkozik, amely az idei szezonban két korábbi találkozón is megállította Őket. Smith 30 touchdown passzal vezette az NFC-t, de a 49ers elleni két meccsén csak 1 touchdown passza volt.

Smith csak 217,5 passzolt yardot átlagolt meccsenként és 87,4 passer ratingel zárt a két San Francisco 49ers elleni mérkőzéseken. Ezzel szemben a másik 15 meccsén 256,6 és 102,9 érték szerepel a neve mellett. A San Francisco az első helyen áll a teljes védekezésben, de a 20. helyen áll a passzok ellen. Ahhoz, hogy Smith meséje folytatódjon, meg kell találnia a módját, hogy javítson a 49ers elleni számokon.

Fotó: profootballfocus.com, seattlesports.com