Érdemes megemlíteni, hogy Brock Purdy volt a 2022-es NFL Draft “Mr. Irrelevantja” azaz az utolsó választott, mert egyre kevesebb szó esik róla. Az újonc csoda újdonság státusza mára csökkent, miután egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy a San Francsico 49ers inkább Purdyvel, mint ellenére nyer.

Öt egymást követő meccsen nyert – köztük a Seattle ellen is -, és mindannyiszor több touchdownt dobott, valamint 8 yardnál többet átlagolt kísérletenként. Az utolsó irányító, aki ilyen szériában lépett pályára a rájátszásban, az utolsó irányító összességében, nem az utolsó újonc, ne feledjük, Tom Brady volt 2020-ban és a szezon a Tampa Bay Buccaneers Super Bowl győzelmével ért véget.

Purdy statisztikái lenyűgözőek – 1,308 yard, 13 touchdown és 3 interception 6 meccsen, amióta átvette a sérült Jimmy Garoppolo helyét. De az irányítónak megvan a képessége, hogy vezető szerepet vállaljon és felpezsdítse a bajnoki címre törő csapatot. Lehet Purdy az első újonc irányító, aki Super Bowl-t nyer? Neki és a Ninersnek azonban mindenek előtt a Seattle Seahawkson kell túljutnia ma este.

Fotó: nbcsports.com