A negyedik helyen kiemelt Jacksonville Jaguars és az ötödik helyen kiemelt Los Angeles Chargers szombat esti összecsapása a Super Wild Card hétvége egyik legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik.

A Jaguars-Chargers összecsapás, amelyet fiatal irányítók vezetnek, akik most debütálnak a rájátszásban, és olyan kockázatvállaló vezetőedzők, akik véget vetettek csapatuk playoff mentes időszakának. A találkozó kiegyenlített mérkőzésnek ígérkezik. A két top 10-es támadójátékkal rendelkező csapat miatt ez lehet a legszórakoztatóbb meccs a Wild Card fordulóban.

Brandon Staley második szezonjában debütál a rájátszásban a Chargersnél, ami 2018 óta az első playoff szereplést jelenti a franchise számára. Egy évvel a Raiders elleni 18. heti hosszabbításos vereséget követően, amely a Chargers-nek playoff-helyet biztosított volna, a Chargers célja, hogy helyrehozza a tavalyi hibát, miután 2022-ben egy sérülésekkel teli szezononban elérték a rájátszás részvételt.

Doug Pederson első szezonja a Jaguarsnál a második hazai rájátszás mérkőzést hozta ebben az évszázadban a csapata számára, miután megnyerték az AFC Déli csoportját. A Jaguarsnak a 18. héten győznie kellett ahhoz, hogy 2017 óta, ami a franchise utolsó rájátszás szereplése volt, megszerezze első divíziós címét.

A szombati lesz a két franchise első playoff találkozója. Az NFL 12 olyan csapata közül kettő olyan csap össze, amely még soha nem nyert Super Bowlt és csatlakoznak a Buffalo Bills, a Cincinnati Bengals és a Minnesota Vikings csapataihoz, akik az idei rájátszás mezőnyében a franchise első Lombardi trófeájáért versenyeznek.

Fotó: chlutchpoints.com, actionnetwork.com