Mr. Irrelevant nagyon fontos lesz San Franciscóban. Brock Purdy a 2022-es Draft 262. és egyben utolsó kiválasztottja volt. A 49ers kezdő irányítója jelenleg, mivel Jimmy Garoppolo lábtörés miatt kiesett.

Purdy vasárnap a Miami Dolphins ellen ugrott be és győzelemre vezette a 49ers-t. Az újonc a megsérült Garoppolo helyett lépett pályára a 49ers második drivejában, 37 passzából 25 sikeres volt, 210 yardot és 2 touchdownt szerzett, miközben egy interceptiont dobott és három sacket szenvedett el. 8-4-es mérleggel rendelkeznek, egy mérkőzéses előnyben vannak a Seattle Seahawks előtt. Purdy-ak esélye van rájátszásba vezetni a 49ers-t.

Amióta a Draft 1994-ben hét körösre változott, egyetlen utolsó körben kiválasztott irányító sem kezdett újoncként rájátszásbeli mérkőzésen. Mindössze hat hetedik körös irányító szerepelt playoff-meccsen ebben az időszakban (Jay Walker, Gus Frerotte, Matt Cassel, Koy Detmer, Jarious Jackson és Matt Flynn) és egyikük sem teljesítette ezt a bravúrt az első évben.

Ha a paramétereket kiterjesztjük a nem draftolt irányítókra, akkor több rájátszás találatot kapunk — a leghíresebb Kurt Warner, valamint Tony Romo és újabban Taylor Heinicke és John Wolford. De ismétlem, egyikük sem volt újonc, amikor az első rájátszás szereplésük volt.

Fotó: nfl.com