A bajnok Rams csak a becsületéért küzd a forduló nyitómérkőzésén. Magyar idő szerint péntek hajnali 2.15-től a címvédő Los Angeles Rams és a Las Vegas Raiders összecsapásával indul a profi amerikaifutball-liga, az NFL 14. fordulója.

A kaliforniai bajnokcsapat idei szezonja totálisan kisiklott, legjobb játékosai – az irányító Matthew Stafford, az előző idény legjobb támadójának választott Cooper Kupp elkapó, és a háromszor is az év védője díjat nyerő Aaron Donald – sérültek, 

a gárda pedig sorozatban hat vereségnél jár.

Ilyen egyébként még egyetlen aktuális bajnokkal sem fordult elő az NFL történetében.

Amennyiben a Rams megint kikap, akkor beállítja a mindenkori bajnok legtöbb vereségét egy szezonban, 1999-ben a Denver Broncos zárt 6/10-es mérleggel.

A győzelemre a Raidersnek nagy szüksége lenne, hiszen 5/7-es mérlegével még versenyben van a rájátszásért, sorozatban negyedik sikerével pedig egy újabb lépéssel közelebb kerülne ahhoz, hogy a rossz kezdet után mégis összejöjjön a csapatnak a playoff.

A legtöbbet az elkapó Davante Adamstől várják a Raiders-szurkolók: ő az előző öt meccsen összesen 664 yardot és 7 TD-t szerzett, most pedig várhatóan a Rams egyetlen még egészséges sztárjátékosával, a cornerback Jalen Ramsey-vel néz farkasszemet.

A találkozót az ARENA4-en és a NET4+ SPORT oldalán is élőben lehet látni, a mérkőzés kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Pácsonyi Patrikot hallhatják a nézők.

Fotó: