A San Francisco 49ersnek van esélye arra, hogy a kezdő irányítója visszatérjen a rájátszásra. Jimmy Garoppolo lábsérülése nem igényel műtétet, ami szabaddá teszi az utat egy esetleges visszatérés előtt valamikor a rájátszásban, ha a rehabilitációja zökkenőmentesen halad, jelentette be tegnap az NFL Network Insider Tom Pelissero.

Pelissero hozzátette, hogy Garoppolo felépülésének ütemezése attól függ, hogy hogyan alakul a rehabilitáció. Mivel a Super Wild Card forduló a tervek szerint január 14-én kezdődik, ez öt hétre teszi a rájátszás kezdetére történő esetleges visszatérés időhatárát. A Divisional Round (január 21-22.) és a Championship Round (január 29.) következik.

Garoppolo a vasárnapi Miami Dolphins elleni győzelem alkalmával szenvedett lábtörést, amivel véget ért az alapszakasz a számára. Garoppolo távollétében a hetedik körös újonc Brock Purdy fejezte be ezt a meccset, 210 yardot és 2 touchdownt passzolt egy AFC-csapat ellen, amely a rájátszásért küzd.

A 49ers kedden egyéves szerződést kötött a veterán Josh Johnsonnal, aki egy plusz egyéves szerződést kötött az irányítósor mélyítése érdekében. Továbbá NFL Network Insider Ian Rapoport jelentése szerint a San Francisco nem adott be waiver igényt Baker Mayfieldre, akit ehelyett a Los Angeles Rams csapatához került.

Fotó: twitter.com