Az alapszakasz 13. fordulójából először a ligaelső Philadelphia Eagles, és a hozzá hasonlóan a playoffba igyekvő Tennessee Titans összecsapása került képernyőre.

A találkozón a házigazda Eagles támadásban és védekezésben is felülmúlta riválisát, a főszerepet az az A.J. Brown játszotta, akit a nyáron éppen a Titanstől szerzett meg a Philadelphia. A kiváló elkapó szinte tarthatatlan volt, 119 yardot és két TD-t is szerzett, amiből a második egész egyszerűen elképesztő volt, íme:

Ezt követően jött az előző szezon AFC-döntőjének visszavágója, a Cincinnati Bengals és a Kansas City Chiefs összecsapása.

Mindkét gárda kiváló formában várta a meccset, hiszen a házigazda Bengals legutóbbi három, a KC pedig az elmúlt öt mérkőzését egyaránt megnyerte.

A szurkolóknak nem is kellett csalódniuk, mindkét támadósortól fantasztikus megoldásokat láthattak, azonban ahogyan legutóbb is, a Bengals védelme ezúttal is borsot tört Patrick Mahomes orra alá, így egymást követő harmadik alkalommal is legyőzte a liga egyik legjobbját.

A Bengalsba visszatért sérülését követően Ja’Marr Chase, a kihagyás egyáltalán nem látszott meg rajta, 7 elkapásból 97 yardot szerzett csapatának.

Az éjszakai találkozón a rájátszás felé menetelő Dallas Cowboys fogadta a gyengélkedő Indianapolis Coltsot, és a hajrában igazi “mészárlást” rendezett.

A Colts sokáig nagyon jól bírta, hiszen a záró játékrészhez érkezve csak 21-19-es hátrányban volt, a Cowboys azonban a negyedik negyedben 33 pontot szerezve átgázolt riválisán, 54-19 lett a vége. Az NFL történetében korábban mindössze kétszer fordult elő, hogy egy csapat ennyi pontot írjon a táblára egyetlen játékrész alatt.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: