Az első találkozón, 19.00-től rögtön két olyan csapat kerül képernyőre, amelyek szinte biztosan ott lesznek majd a playoffban is: a Philadelphia Eagles 10/1-es mérleggel vezeti a ligát, a Tennessee Titans pedig csoportjában a legjobb.

Könnyen elképzelhető, hogy a futás játssza majd a főszerepet a mérkőzésen, ugyanis a vendég Titans soraiban játszik az NFL egyik leghatékonyabb running backje, Derrick Henry, aki 95,3 yardos átlaggal rendelkezik, míg az Eagles összességében a harmadik legjobb futójátékkal (162,5 yard) bír.

Az Eagles egy győzelemmel bebiztosíthatja playoff-szereplését, igaz, ehhez néhány másik eredmény bizonyos alakulására is szüksége lenne.

A mérkőzés kommentátora Szarka András, szakértője Zahovay Ádám lesz.

22.25-től igazi csemegével szolgál az ARENA4 a rajongóknak, jön ugyanis az előző idény AFC-döntőjének visszavágója, a Cincinnati Bengals és a Kansas City Chiefs összecsapása.

A két csapat tavaly az alapszakaszban rendkívül látványos mérkőzést vívott egymással, akkor az irányító Joe Burrow és az elkapó Ja’Marr Chase szenzációs párosának köszönhetően 34-31-re diadalmaskodott. Előbbi 446 passzolt yarddal és 4 TD-vel vette ki a részét a sikerből, míg utóbbi 11 elkapásból 266 yardot és 3 TD-t szerzett.

Az AFC döntőben január 30-án a Bengals idegenben 18 pontos hátrányból fordítva végül hosszabbítás után diadalmaskodott, és jutott be a Super Bowlba, ahol végül alulmaradt a Los Angeles Ramsszel szemben.

Chase egyébként hetek óta sérüléssel bajlódik és a pálya szélére szorult, de most úgy tűnik, visszatér.

A mérkőzés kommentátora Kun Zsolt lesz, szakértőként Bencsics Márkot hallhatják a nézők.

Hétfő hajnalban, 2.20-tól Amerika csapata, azaz a Dallas Cowboys kerül képernyőre, a texasi gárda az Indianapolis Colts együttesét látja vendégül.

A két csapat ellentétes szezont fut, amíg a Cowboys 8/3-as mérlegével magabiztosan menetel a playoff felé, addig a Colts számára már inkább az a cél, hogy minél jobb helyről húzzon a jövő évi drafton.

Ennek ellenére az Indianapolis a teljesen tapasztalatlan, egykori klublegenda Jeff Saturday kinevezése óta eddigi mindkét mérkőzésén helyt állt, előbb meglepetésre legyőzte a Las Vegas Raiderst, majd csak az utolsó pillanatokban bukott el a ligaelső Philadelphia Eaglesszel szemben.

Ezzel együtt is a Cowboys toronymagas esélyese a találkozónak, a támadóknál az immár egészséges irányító Dak Prescott, valamint az elkapó CeeDee Lamb is nagyszerű formában van, míg a védelemben Micah Parsons nyújt idén is kiemelkedő teljesítményt.

Fotó: gettyimages.com