A 12. játékhét vasárnapi játéknapját a Tennessee Titans és a Cincinnati Bengals összecsapása nyitotta. A vendégeknek sikerült megfogni Derrick Henryt, a liga egyik legjobb futóját, akit mindössze 38 yardon tartottak.

A találkozót a végén egy óriási egyéni hiba döntötte el: a Titans 20-16-os Bengals vezetésnél mezőnygól-kísérleten tartotta riválisát, így a rúgás után támadhatott volna az egyenlítésért/fordításért, de az egyik falember a kísérlet közben feldöntötte a long snappert, így a Bengals visszakapta a labdát és kitérdelhette a hátralevő időt.

Ezt követte a Kansas City Chiefs és a címvédő Los Angeles Rams összecsapása, amelyen beigazolódott a papírforma, a sérült Matthew Stafford nélkül a bajnokcsapat támadósora gyakorlatilag értékelhetetlen volt, így a hazai gárda viszonylag könnyedén diadalmaskodott.

A KC legutóbbi hét meccséből hatot megnyert, így 9/2-es mérlegével robog a playoff felé, míg a Rams 3/8-cal áll, aktuális bajnokcsapat 1987 óta nem szerepelt ennyire rosszul az NFL-ben, akkor a New York Giants omlott össze Super Bowl-győzelmét követően.

A Chiefs egy NFL-rekordot is felállított: novemberben, illetve decemberben egymást követő 24. mérkőzésén győzött.

Az éjszakai találkozón a Philadelphia Eagles a Green Bay Packers csapatát fogadta: a szurkolóknak itt már elképesztő támadójátékot láthattak a szurkolók, a két együttes 47 pontot pakolt fel a táblára az első játékrészre, ez volt az NFL idei alapszakaszának legpontgazdagabb első két negyede.

Az Eagles végül 40-33-as győzelmet aratott, gyakorlatilag átrohant a Sajtfejűeken, 363 yardot szerezett futásból, ami a második legtöbb a klub történetében egy meccsen. A Packers ellen 1977 óta nem futottak ilyen eredményesen, akkor a Chicago Bears 375 yardot termelt ellene a földön.

Jalen Hurts, az Eagles MVP-jelölt irányítója 153 yardot passzolt két TD-vel és 157-et futott az összecsapáson, ilyenre 1950 óta senki sem volt képes az NFL-ben.

Forrás: Arena4 Online

Fotó: arrowheadpride.com