A Hálaadás gyakorlatilag felér egy előkarácsonnyal, ekkor ugyanis már csütörtökön több mérkőzést láthatnak az NFL-ből. Így lesz ez ma is, amikor 18.30-as kezdéssel egymást követően három találkozót közvetít az ARENA4.

A sort a hagyományos Hálaadás-napi csapat, a Detroit Lions nyitja, amely a Buffalo Bills együttesét látja vendégül. Érdekesség, hogy a Bills négy napon belül másodszor lép pályára a Ford Fielden, otthonában ugyanis akkora volt a hóvihar, hogy a Cleveland Browns elleni meccsét Detroitban kellett lejátszania.

A Lions remek formában van, legutóbbi három mérkőzését megnyerte, ugyanakkor a Billsszel szemben a mostanit megelőz hat fellépéséből ötöt elveszített. Ebben a párharcban egyébként a legutóbbi három mérkőzésen mindannyiszor Bills-siker született, viszont három, vagy kevesebb ponttal.

A mérkőzés kommentátora Szarka András lesz, szakértőként Bencsics Márkot hallhatják a nézők.

Ezt követően jön egy csoportrangadó, a Dallas Cowboys és a New York Giants összecsapása.

Mindkét gárda 7/3-as mérleggel várja a találkozót, igaz, a Giants esetében ez a mérleg óriási pozitív meglepetés, a legutóbbi fordulóban viszont a Detroit Lionstól simán kikapott.

A két ősi riválisnak ez lesz a 122. egymás elleni mérkőzése (a texasiak 72-47-2-re vezetnek összesítésben), viszont Hálaadás napján eddig mindössze egyszer, 1992-ben találkoztak egymással, akkor a Dallas simán, 30-3-ra diadalmaskodott.

A két csapat legutóbb 11 meccséből 10-et a Dallas nyert és ezúttal is jóval esélyesebb a sikerre.

A mérkőzés kommentátora Kun Zsolt, szakértője Buday Zoltán lesz.

Magyar idő szerint már péntek hajnalban, 2.20-tól jön a Minnesota Vikings és a New England Patriots találkozója.

A Vikings azt követően, hogy 8/1-gyel rajtolt, múlt vasárnap hazai környezetben megsemmisítő vereséget szenvedett, így van miért kiengesztelni szurkolóit.

A Patriots a legutóbbi fordulóban csoportrangadót nyert a Jets ellen, elsősorban kiváló védekezésének köszönhetően, várhatóan ezen az estén is nagy szerep hárul majd az egységre.

A találkozó kommentátora Kerek István lesz, szakértőként Sziráki-Modla Botond lesz segítségére.

Forrás: Arena4 Online

Fotó: prideofdetroit.com