A szokásoknak megfelelően ezúttal is három mérkőzést közvetített vasárnap este az ARENA4 az NFL alapszakaszának 11. fordulójából. A sort az Atlanta Falcons és a Chicago Bears látványos összecsapása nyitotta, a házigazda végül 27-24-re diadalmaskodott, a találkozón pedig egy NFL-rekordot is láthattak a nézők.

Cordarelle Patterson, a Falcons futója – aki korábban két évig a Bears kötelékében is szerepelt – egy 103 yardos, kirúgást követően visszahordott TD-t szerzett, ilyen fajtából ez már neki a 9. volt pályafutása során, amivel Josh Cribbset és Leon Washingtont megelőzve az örökranglista élére állt.

A vendégeknél Justin Fieldsnek ezúttal is volt futott, valamint passzolt TD-je, ezzel beállította Kyler Murray csúcsát.

Papíron rangadónak indult, végül óriási kiütés lett a Minnesota Vikings-Dallas Cowboys összecsapása amely vendég texasiak megsemmisítő, 40-3-as vereséget mértek a találkozó előtt 8/1-es mérleggel álló riválisukra.

A találkozó legjobbja Tony Pollard, a Cowboys futója volt, akinek két elkapott TD-je mellett karriercsúcsot jelentő 189 szerzett yardja volt.

Kirk Cousinsnak, a Vikings irányítójának rendkívül nehéz estéje volt, ugyanis a Cowboys védelme hétszer sackelte őt, erre karrierje során eddig még nem volt példa.

Ez volt a Cowboys történetnek legnagyobb arányú idegenbeli sikere, az eddigi rekord 35 pont volt, 1995-ben a New York Giants, 1971-ben pedig a Philadelphia Eagles vendégeként diadalmaskodott ilyen különbséggel.

Az éjszakai mérkőzésen két csoportrivális, a Los Angeles Chargers és a Kansas City Chiefs találkozott egymással, a vendégeknél Patrick Mahomes sérült elkapói miatt első sorban a tight end Travis Kelce-t favorizálta, akinek három TD-passzt is kiosztott, az utolsót 31 másodperccel a találkozó vége előtt, amivel győzött a KC.

Kelce karrierje során másodszor szerzett legalább három hatpontost, legutóbb október 10-én az ugyancsak csoportrivális Las Vegas Raiders ellen négyszer ért be a célterületre.

Forrás: Arena4 Online

Fotó: foxnews.com