Kedd hajnalban Mexikóvárosban zárul az alapszakasz 11. játékhete, a San Francisco 49ers és az Arizona Cardinals mérkőzéssel. Ez lesz a szezonban az utolsó olyan mérkőzés az NFL-ben, amelyet az Egyesült Államokon kívül rendeznek, ráadásul ez egy “retro” párosítás is, ugyanis 2005-ben ez a két csapat játszott először alapszakasz-mérkőzést külföldön, a helyszín pedig ugyancsak a legendás Azték Stadion volt.

Azt a mérkőzés 31-14-re nyerte a Cardinals, a helyszínen pedig 103 467 rajongó szurkolt, ami az NFL történetének második legnagyobb nézettségű találkozója volt.

Érdekesség, hogy Mexikóban hagyományosan erős csapatok lépnek pályára, ezt jól mutatja, hogy a legutóbbi három mérkőzésen résztvevő hat együttes közül négy bejutott a rájátszásba, kettő pedig egészen a Super Bowlig menetelt. 2019-ben a Kansas City Chiefs, 2017-ben pedig a New England Patriots játszhatott nagydöntőt mexikói túráját követően.

A találkozó esélyese ezúttal a 49ers, amely sorozatban a harmadik győzelmére készül, a csapat védelme már eddig is a legjobb egységek között szerepet, de Christian McCaffery érkezésével már a támadósor is félelmetes, és az irányító Jimmy Garoppolónak egyelőre még igazán jól sem kellett játszania a sikerekhez.

A Cardinalsban az első számú irányítója, Kyler Murray sérüléssel bajlódik, és könnyen elképzelhet, hogy akárcsak múlt héten a címvédő Los Angeles Rams ellen, ezúttal is a veterán Colt McCoy áll majd a center mögött.

A 49ers egyébként a találkozóra készülő a légierő akadémiájának coloradói bázisán készült annak érdekében, hogy hozzászokjon a mexikói körülményekhez – a stadion 2240 méterrel van a tengerszint felett -, a Cardinals azonban nem látta ennek szükségességét, számukra megfeleltek a hazai, sivatagi viszonyok.

Forrás: Arena4 Online

Fotó: homefans.net