Olyan embernek, aki kizárólag egy csapatot követ – legyen az akár beat riporter vagy szurkoló -, fontos, hogy időnként meggyőződjön arról, hogy az egyes játékosokról alkotott véleménye csak a csapattársakkal vagy az NFL-es társaikkal való összehasonlításon alapul.

Ez különösen igaz egy olyan csapat esetében, amely olyan rosszul teljesít, mint a Las Vegas Raiders ebben a szezonban a labda mindkét oldalán. Vegyük például Maxx Crosby-t.

Rich Gannon nemrég valami hasonlót mondott: Az utóbbi időben többször is azon kaptam magam, hogy a Raidersről úgy beszéltem, hogy valami olyasmit mondtam, hogy “Maxx Crosby kivételével…”, akár a védősor, akár a védelem egészének, akár az egész csapatnak a gyenge játékára vonatkoztatva.

Aztán kilépsz a buborékból és rájössz, hogy Crosby nem egyszerűen csak kiemelkedik egy egyébként rossz Raiders csapatból, hanem az egész ligához képest is kiemelkedik.

Itt van egy statisztika, ami ezt szépen illusztrálja:

Aaron Schatz a Football Outsiders-től összesítette a szerzett labdákat, a tackle for loss-t és a drive megállítására irányuló játékokat, hogy egy számot kapjunk. Maxx Crosby pedig 21 ilyen játékkal vezeti a ligát ebben a kategóriában.

Hogy ezzel a számmal All Pro lenne-e a posztján, azt még nem tudni. Sajnos egy olyan poszton játszik, amely egy fő statisztikai mutatót néz ami nem más mint a sackek száma.

Crosby hét sackkel rendelkezik a szezonban, ami még mindig elég jó, de jelenleg csak a 10. helyen áll.

Van még ideje arra, hogy feljebb lépjen ezen a ranglétrán, a sack-számok tekintetében, ami elsősorban arra szolgálna, hogy felnyissa azoknak a szemét, akik esetleg nagyobb súlyt fektetnek erre a statisztikára. De egyértelműen megvannak az összesített számai ahhoz, hogy bebizonyítsa, Ő valóban a legjobb all-around edge rusher az NFL-ben.

Fotó: espn.com