Ez pontosan az, amit “szegénységi franchise-nak” neveznek. A hét elején a Las Vegas Raiders tulajdonosa bizalmat szavazott az elsőéves vezetőedzőjének, Josh McDanielsnek, miután az Indinapolis Colts elleni vereség után olyan hírek kaptak szárnyra, hogy kirúghatják. Elmondta, hogy McDaniels “fantasztikus munkát végez” annak ellenére, hogy a csapat 2-7-re áll és hatalmas lépést tett vissza ahhoz képest, ahol egy évvel ezelőtt álltak.

Bill Plaschke, a Los Angeles Times munkatársa szerint azonban az ok, amiért a Raiders megtartja McDanielst, inkább a pénz, mint a Raiders vezetőedzői teljesítménye.

“Én most azt mondom: Josh McDaniels lesz a vezetőedző idén és jövőre is” – mondta Plaschke az ESPN Around the Horn című műsorában kedden. “A Raidersnek nincs pénze arra, hogy kirúgja, hogy kifizesse őt. Majd fizessen egy új edzőt. Szegények.”

McDaniels egy olyan Raiders-t vett át, amely tavaly 10-7-re végzett és bejutott a rájátszásba Rich Bisaccia ideiglenes vezetőedzővel, aki Jon Gruden lemondása után vette át az irányítást. A holtszezonban a Raiders megszerezte Davante Adams-t és úgy tűnt, hogy egy olyan csapat lesz, amely készen áll arra, hogy előrelépjen és valami sokkal nagyobb dologért versenyezzen, mint egy rájátszásbeli hely, de alig több mint a szezon felénél, a Raiders máris elérte a tavalyi vereségek számát.

Fotó: dailysnark.com