Sok Atlanta Falcons szurkoló remélte, hogy az edzői stáb a múlt csütörtöki, Carolina Panthers elleni vereséget követő mini bye weeket arra használja fel, hogy felkészítse az újonc irányítót, Desmond Riddert az első fellépésére. Hát nem így történt.

Arthur Smith vezetőedző hétfőn azt mondta, hogy továbbra is Marcus Mariota-ban gondolkodik mint a csapat kezdőirányítója.

“Nincs semmilyen helyzet. Soha nem volt helyzet, soha” – erősködött Smith, amikor a QB helyzetről kérdezték.

“Megérti, hogy miért teszik fel a kérdéseket” – tette hozzá Smith. “Öt nap alatt két meccset veszítesz és mindenki pánikba akar esni. Mi ennek a közepén vagyunk. Nem ott vagyunk, ahol lenni szeretnénk, de a valóság az, hogy a rájátszásért folyó verseny közepén vagyunk, és egy konferencia ellenfél jön ide, ez egy olyan meccs, amit meg kell nyernünk.”

Őszintén szólva, ha a 8. héten nem lett volna egy csodaszámba menő számító hosszabbításos győzelem a Carolina Panthers ellen, akkor most négy egymást követő vereségről beszélnénk, nem csak kettőről öt nap alatt.

Mariota nem csak az utóbbi meccseken küszködött. Hetek óta nem tűnt NFL kaliberű irányítónak. Igen, nagyon jól fut és ez a képessége megnyitja a dolgokat olyan támadások előtt, amelyek során a földön akarják járatni a labdát. De amikor a Falcons kötelező passzhelyzetbe kerül, Mariota az utóbbi időben csak teher volt.

Fotó: twitter.com