A Washington Commanders-nél tökéletes stratégiát állítottak össze, hogy lépést tudjanak tartani az addig veretlen Philadelphia Eagles csapatával és mindez egyetlen alapelv körül forgott. Ne engedjék a labdát az Eagles kezébe! A Commanders adta a mérkőzés tempóját, mivel uralta a labdabirtoklási időt és a mérkőzés végére hihetetlen 40:24-19:36-os főlényt alakított ki.

A harmadik negyed egy pontján a Commanderek több mint négyszer annyi ideig birtokolta a labdát mint az Eagles, és ez a végeredményben is megmutatkozott. A Philadelphia két gyors touchdownt szerzett, de labda nélkül az Eagles nagy erejű támadójátéka kénytelen volt végignézni, ahogy a Commanderek módszeresen haladnak pályán.

Brian Robinson átlagosan csak 3,3 yardot tett meg futásonként, de ez nem számított, mert gyakran megszerezte azt a szükséges 2-3 yardot, ami a harmadik kísérlethez (a Washington 21-ből 12 harmadik kísérletet fejezett be) és a drive-ok életben tartásához elegendő volt.

Semmi sem jött könnyen a Commanders számára, amely két touchdownt ért el rendkívül hosszú 13 és 16 játékból álló drive-ok során. De a kíméletlen védekezéssel kombinálva ez egy olyan nyerő stratégiának bizonyult, amely sokkoló felfordulást eredményezett a forduló zárómérkőzésén.

Fotó: hogshaven.com