Shaquille Leonard sérülésekkel teli 2022-es szezonja véget ért. Az Indianapolis Colts linebackerén tegnap reggel több vizsgálatot követően sikeres hátműtétet hajtottak végre, jelentette be az NFL Network Insidere Ian Rapoport egy forrásra hivatkozva. Leonard, akit november 11-én helyeztek sérült/tartaléklistára, a műtétet követően biztosan kihagyja a szezon hátralévő részét.

Leonardnak ez a második hátműtétje ebben a naptári évben. Az első, júniusi műtétből való felépülés miatt Leonard a szezon első három mérkőzésén nem léphetett pályára. Leonard a várható visszatérésekor gyorsan újra a listára került, a Tennessee Titans elleni 4. heti vereség alkalmával agyrázkódást és orrtörést szenvedett.

Leonard ennek következtében kihagyta a következő három meccset, de azóta is nehezen tudott pályán maradni. A 8. heti, Washington Commanders elleni vereség alkalmával a védelmi snappek mindössze 39%-ában játszott. A 9. heti, New England Patriots elleni vereség alkalmával pedig a védelmi snappek valamivel több mint felét töltötte pályán. A szezonban Leonard három mérkőzésen (egy kezdőként) 11 szerelést és egy interceptiont produkált.

A Colts már a szezon nagy részében megbirkózott Leonard hiányával, de nagy veszteség, hogy a védelem szíve nem lesz ott az öltözőben. A remény az, hogy a legújabb beavatkozás végleg rendbe hozza Leonard hátproblémáit, de ezzel hivatalosan is véget ér a 27 éves játékos most már elveszettnek tekinthető szezonja.

Leonard-ot a Draft 2018-as Draft második körében, a 36. helyen választotta ki a Colts és hamar a védelem meghatározó tagjává vált. Az eddigi hároméves pályafutása során háromszor bekerült az All-Pro első, egyszer a második csapatába és háromszoros Pro Bowl kerettagnak mondhatja magát.

Fotó: twitter.com