Jim Irsay, a Colts tulajdonosa a múlt héten megdöbbentő döntést hozott és a korábbi Pro Bowl-center Jeff Saturday-t nevezte ki a csapat ideiglenes vezetőedzőjének, a csapat vezetőinek tanácsa ellenére, akik megpróbálták lebeszélni Irsay-t erről a döntésről. Saturday azóta győzelemmel debütált vasárnap este a Las Vegas Raiders ellen.

Ez volt az impulzív tulajdonos legújabb hatalmi lépése, aki két héttel azelőtt, hogy kirúgta Frank Reich vezetőedzőt november 7-én, a veterán irányító Matt Ryan kispadra ültetését is kezdeményezte a források szerint. Saturday első mérkőzésén Ryan viszont visszakerült a kezdőbe.

A Colts Ring of Honor és Super Bowl győztes csapatának tagja, Saturday soha nem edzősködött középiskolai szint felett és legutóbb az ESPN-nél dolgozott tévés elemzőként. Természetes vezetői tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a források szerint megmutatkoztak a Raiders elleni felkészülési edzéseken is.

A Colts elnöke, Pete Ward és Chris Ballard általános igazgató azonban többek között beszélt Irsay-vel és kifejezték fenntartásaikat. Korábbi vezetőedzők, John Fox és Gus Bradley valamint a speciális egység koordinátora, Bubba Ventrone személyében egy feltörekvő sztár is dolgozik a stábban. De a források szerint Irsay pokolian elszánt volt és a New England Patriots elleni vereséget követően is felhívta Saturday-t, hogy a támadófal problémáiról beszéljenek.

Fotó: nypost.com