14 pontos hátrányok, hosszabbítás, fordítások. A Vikings mérlege még az NFL 10. hete után is majdnem tökéletes.

Közel három negyeden át egyértelműnek tűnt a Buffalo Bills és a Minnesota Vikings rangadója az amerikaifutball-liga (NFL) vasárnapi játéknapján. A Vikings szokásosnak mondható módon kezdett, meggyőző első drive után jött egy hosszabb megtorpanás, így egészen a harmadik negyed végéig nem tudtak újabb TD-t szerezni, miközben a hazai oldalon Devin Singletary vezetésével előbb fordított, majd egészen elhúzott a Bills, hisz már 24-10-re vezettek, amikor a Vikings elindította a feltámadást. Ekkor gyakorlatilag a semmiből érkezett egy 81 yardos Dalvin Cook TD, amivel lőtávolságon belülre kerültek a vendégek.

Válaszként hiába ment végig a pályán a Bills, a mérkőzés előtt még kérdéses státuszú Josh Allen kulcshibát vétett, 4&2-re Patrick Peterson találta meg, interception. A hibát kihasználta a Vikings, CJ Ham 3 yardos futásával még közelebb zárkóztak, az extrapont azonban kimaradt. Egy gyors Bills 3&out után a Vikings előtt volt a lehetőség a fordításra, a védelem azonban komoly terror alatt tartotta Cousinst, kétszer is sackelték, így 4&18-ra nem maradt más: a célpont Justin Jefferson. A fiatal elkapó pedig egy egészen elképesztő elkapással tartotta életben a támadást:

Ezzel a lendülettel haladt tovább a Vikings, a gólvonalon azonban szenzációs munkát mutatott be a Bills védelme, előbb Dalvin Cook ejtette el a labdát, ám az offside miatt újraindított támadást már kivédekezték a hazaiak.

Az őrületnek azonban nem volt még vége, hisz az egy yardosról nem volt opció a térdelés és az óra lepörgetése, a Billsnek ki kellett jutnia a végzónából. Ez “természetesen” nem sikerült, a kicsúszó labdát a Vikings szerezte meg, ezzel a TD-vel pedig a fordítás is sikerült.

Az órán mindössze 40 másodperc maradt, ez pedig pont elég volt, hogy Josh Allen és a Bills lőtávolságon belülre kerüljön, Tyler Bass nem is hibázott, jöhetett a hosszabbítás.

Itt a Vikings nyerte a pénzfeldobást, szépen felépített támadással le is pörgették az óra nagy részét, a lezárás azonban nem sikerült, a sikeres mezőnygól után a Bills támadhatott az egyenlítésért, egy esetleges TD-vel pedig a győzelemért.

A rendkívül fáradt védelmet aprólékosan felőrölték, a vörös zónában azonban érkezett egy újabb hiba, ismét Patrick Peterson halászta le Josh Allen passzát, ezzel megnyerve a szezon legőrültebb meccsét a Vikings számára.

Szintén remek mérkőzést játszott az éjjel a Green Bay Packers és Aaron Rodgers, csapata szintén 14 pontos hátrányból jött vissza, és harcolta ki a hosszabbítást, amiben ugyancsak egy rúgással győzött. 14-14-es második harmad után itt a Cowboys 14-0-t csinált a harmadik, a Packers a negyedik negyedben. Végül a mezőnygól a Packers 31-28-as sikerét jelentette.

Rodgers két touchdownpasszt adott, és egy 55 yardos drive-val készítette elő Mason Crosby meccsnyerő rúgását a ráadásban.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: buffalorumblings.com