Egy jóideje a 10. játékhetet határozták meg T.J. Watt visszatérési hetének és a Pittsburgh Steelersnél semmi sem zavarta meg ezt a tervet. Watt pénteken azt mondta, hogy vasárnap játszani fog a New Orleans Saints ellen.

A regnáló Év Védőjátékosa nem számít arra, hogy sok snappet fog a pályán tölteni. Watt az első hét óta nem lépett pályára. Eredetileg egy mellizomsérülés okozta a kihagyást, de Watt a felépülési időszakában egy térdműtéten is átesett. Ez meghosszabbította az ütemtervet.

A Pittsburgh-et 2003 óta az első 50% alatti szezonja fenyegeti. A csapat 1-6-ra áll Watt nélkül, aki úgy kezdte a szezont, hogy korábban még soha nem hagyott ki két meccsnél többet egy szezonban. Csak egy Steelers edge rusher (Alex Highsmith) rendelkezik egynél több sackkel ebben a szezonban. Watt egy sacket szerzett a rövidített nyitányon, de Highsmith nem kapott túl sok segítséget a Watt nélküli védelemtől.

A 28 éves Watt egy olyan szezonon van túl, amelyben 22,5 sackkel beállította Michael Strahan hivatalos sack-rekordját, amit mindössze 15 mérkőzésen ért el. Az idei szezon az első a négyéves, 112 millió dolláros hosszabbításából, amit Watt nem sokkal a 2021-es szezon kezdete előtt írt alá. Watt zsinórban háromszoros elsőcsapatos All-Pro sorozata idén véget ér, de a Steelersnek mindenképpen hasznára válhat, ha visszatér a legjobb pass rushere.

Fotó: behindthesteelcurtain.com