A 2019-es Draft első körös választottja volt Jerry Tillery de finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az idei szezonban mindössze nyolc tacklet szerzett és csak egyetlen mérkőzésen volt kezdő így a Los Angeles Chargers lemondott a további szolgálatairól.

A csapat tegnap este jelentette be a játékos elküldését, amely azután történt, hogy Tillery személyes okok miatt kihagyta az előző két edzésnapot.

“Jerry 2019-es érkezése óta értékes tagja volt a franchisenak és szeretném megköszönni neki a munkát amivel hozzájárult a Chargershez” – mondta Tom Telesco általános menedzser egy közleményben. “Nem volt könnyű döntés, de alapos mérlegelés után ez egy olyan szükséges döntés volt, amely a csapat és a játékos érdekeit egyaránt szolgálja. Minden jót kívánunk Jerrynek a karrierje további folytatásához”.

A 2019-ben a 28. helyen kiválasztott Tillery negyedik szezonját töltötte a Chargers-nél és úgy fejezi be a klubnál töltött időszakát, hogy 54 mérkőzésből 29-en kezdett, 106 tacklet és 10,5 sacket szerzett.

A lépés kissé meglepő tekintve, hogy a kezdő defensive tackle Austin Johnson a héten sérültlistára került, de Tillery idei játékát tekintve nem meglepő. Tillery az előző hétvégén inaktív volt, hét mérkőzésen játszott és egyetlen mérkőzésen sem volt pályán a védelmi snappek több mint felénél.

Tillery ötödik éves opcióját tavasszal visszautasították. Ebben a szezonban 2,05 millió dolláros alapfizetést kapott volna. Bármelyik csapat, amelyik igényt tart rá a 2022-es fizetésének fennmaradó részét kell csak kifizetnie neki. Ha Tillery átmegy a waivereken, szabadügynök lesz.

Fotó: latimes.com