A Raiders linebackere, Blake Martinez a mai napon bejelentette, hogy hét NFL-es szezon után visszavonul a futballtól.

“Bejelentem, hogy visszavonulok a futballtól” – írta Martinez az Instagramon. “Csodálatos utat jártam be néhány hihetetlen franchise-nál és életre szóló barátságokat kötöttem. Úgy döntöttem, hogy jelenleg visszavonulok ettől a karriertől, hogy a családomra és a jövőbeli szenvedélyeimre koncentrálhassak! Izgatottan várom ezt az új utat és nagyra értékelem az összes szurkolót és csapatot, akik támogattak az évek során!”

A Green Bay Packers 2016-ban a negyedik körben választotta ki Martinez-t aki a második szezonjában, 2017-ben robbant be a köztudatba, amikor a legtöbb tacklet szerezte a ligában (144). Martinez a következő három szezonban is 144-nél több tacklet jegyzett, többek között 2020-ban a New York Giantsnél, miután egy borsos, hároméves, 30 millió dolláros szerződést írt alá.

Martinez az első New York-i szezonját követően nagy fogásnak számított de a másik szezonjában megsérült és megváltak tőle. A Raiders októberben szerződtette Martinezt, és a 28 éves játékos négy mérkőzésen lépett pályára idén. Köztük az előző hétvégi vereségén a Jacksonville Jaguars ellen, ahol 11 tacklet jegyzett, ami szezoncsúcsot jelentett.

Martinez összesen 706 tacklet, 13,0 sacket, 4 interceptiont, 4 kierőszakolt fumblet és 3 visszaszerzett fumblet szerzett a hét NFL-ben eltöltött éve alatt.

Fotó: twitter.com