Tom Brady: 100 ezer passzolt yard. Az első, aki ezt elérte az NFL történetében. Az ARENA4 nézői a szokásoknak megfelelően 3 mérkőzést is élőben láthattak a profi amerikaifutball-liga 9. fordulójából. Ezúttal mindegyik találkozó az utolsó pillanatokig kiélezett volt, és drámai befejezést hozott. Az első összecsapáson rögtön óriási meglepetést láthattak a rajongók, hiszen a New York Jets fantasztikus védelmének köszönhetően legyőzte a Super Bowlra a fogadóirodáknál favorit Buffalo Bills együttesét.

A Jetsben ezúttal is fantasztikusan játszott az újonc cornerback Sauce Gardner, akinek volt egy interceptionje, és a mérkőzést lezáró védekezést is ő mutatta be.

A Bills a második vereségét szenvedte el az idényben, ráadásul mindkettőt csoportján belül.

Ezt követően jött az előző két szezon bajnokának összecsapása, a Tom Brady vezette Tampa Bay Buccaneers a címvédő Los Angeles Ramset fogadta. A két csapat nincs túl jó formában, mindkét gárda támadóegysége gyengélkedett, azonban így is elképesztően izgalmas lett a mérkőzés vége. A 45 esztendős, hétszeres bajnok Bradynek kevesebb mint egy perc állt rendelkezésére ahhoz, hogy megfordítsa a találkozót, de még ennyire sem volt szüksége, mindössze 35 másodperc alatt levezényelte a 60 yardos győztes drive-ot.

A legendának ez volt karrierje során az 55. győztes drive-ja, amivel Peyton Manninget megelőzve az NFL örökrangsorának élére ugrott. Brady a találkozón 280 passzolt yarddal zárt, így pályafutása során, az NFL-ben elsőként átlépte a 100 ezer yardot (100 116).

Az éjszakai találkozón az ötmeccses győzelmi szériában lévő Tennessee Titans a Kansas City Chiefs otthonába látogatott. Az előző idényben alapszakaszgyőztes Titans a 114 yardot, közte 2 TD-t futó Derrick Henry vezérletével sokáig vezetett, a hajrában azonban a hazaiak egy hatpontossal és Patrick Mahomes sikeres kétpontosával egyenlítettek.

A találkozó végül hosszabbításba torkollott, a Chiefs pedig egy mezőnygóllal diadalmaskodott.

Andy Reid, a KC vezetőedzője a találkozó előtt mindössze két győzelemmel és kilenc vereséggel állt a Titans elleni csaták során, most ezen a mérlegén javított. Mahomes 68 passzkísérletéből 43 volt sikeres, ebből 446 yardot hozott össze csapatának.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: buccaneers.com