Péntek hajnalban rendezték az alapszakasz kilencedik hetének nyitómérkőzését, amelyet a mezőny egyetlen százszázalékos csapata, a Philadelphia Eagles látogatott a gyengélkedő Houston Texanshoz.

A texasi gárda az előzetes várakozásokhoz képest valamelyest szorosabbá tudta tenni az összecsapást, az Eagles azonban így is végül simán, 29-17-re diadalmaskodott.

Az Eagles története során először kezdte nyolc győzelemmel az idényt, Jalen Hurtsnek, a gárda irányítójának már volt ilyen karrierje során, az Alabama egyetem játékoskaként végül 14-0 után 2017-ban a nagydöntőben elbukott a Clemsonnal szemben.

Hurts 243 passzolt yarddal, közte 2 TD-vel zárta a mérkőzést,, amelyen a félidőben még döntetlen volt az eredmény.

Az Eagles az NFL történetében a 29. csapat, amely győzelemmel kezdte a szezont, ezek közül csak egy nem jutott be a playoffba, 15 megnyerte a főcsoportját, nyolc pedig egészen a Super Bowl-sikerig menetelt.

Érdekesség, hogy ezzel az összecsapással egy időben a baseball-liga, az MLB nagydöntőjében a Houston Astros a Philadelphia Phillies vendége volt, ott a texasiek diadalmaskodtak és 3-2-es vezetésre tettek szert a World Series-ben.

Fotó: bleedinggreennation.com