Félig-meddig meglepetésként ért minket, hogy a Vikings a csere határidő lejárta előtt bejelentette, hogy draft pickekért cserébe megszerezte a csoportrivális egyik játékosát, T.J. Hockenson-t. Azért csak félig-meddig, mert arra azért lehetett számítani, hogy Irv Smith Jr. sérülése miatt valamit lépni fog a csapat, de így konkrétan erre a lépére nem számítottunk.

T.J. Hockenson még fiatal így van benne lehetőség, valószínű a vezetők is így látják ezért áldoztak be érte egy 2023-as második és egy 2024-es harmadik körös választási jogot.

Ez teljesen aprópénznek tekinthető egy olyan játékosért, aki az eddigi csapatában bőven az elitbe tartozott. Persze a Lions olyan, amilyen, de Hockenson valóban jó játékos.

2019-ben az első kör összesített 8. helyén választotta ki őt a detroiti csapat az Iowa egyetemről. Eddigi NFL-es pályafutása során már 2000 elkapott yard felett és 15 elkapott TD-nél jár.

Nem csak elkapásoknál, de blokkolásban is kiváló, bár szerintem nekünk inkább az elkapások terén fog nagy segítséget nyújtani, így színesebbé lehet tenni az offense-t.

Irv Smith Jr. újabb sérülése miatt 8-10 hetet kénytelen lesz kihagyni, az lényegében az alapszakasz teljes hátralévő része. Ráadásul a sok sérülése miatt és az, hogy igazán nagyot villantani ebben a szezonban sem tudott mind amellett szólt, hogy csere kell, egy minőségi csere. Mármint úgy csere, hogy játékost kell szereznünk cserével, na értitek. 

Hockenson amúgy is kezdő lesz az szinte biztos. Lehet, hogy még nem a Commanders ellen, de a Bills ellen már igen, ahol azért bőven kelleni fog a hatékony támadójáték.

Hockenson mellett természetesen még kaptunk egy jövő évi 4. körös és egy 2024-es negyedik körös picket, szóval szerintem nem panaszkodhatunk egyáltatlán, a Lions meg így járt.

Forrás:

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: dailynorseman.com