A Miami Dolphins többek között egy elsőkörös választást is átadott Bradley Chubb megszerzéséért a cserehatáridő végén és hajlandóak voltak sokat fizetni neki, hogy a szezon után is Miamiban tartsák. Chubb és a Dolphins ma megállapodott egy ötéves, 110 millió dolláros szerződéshosszabbításról, jelentette be Tom Pelissero, az NFL Network Insidere.

Chubb új szerződése Pelissero szerint 63,2 millió dollár garantált keresetet tartalmaz, a maximális értéke pedig 111,25 millió dollár az ösztönzőkkel együtt. Chubb hátralévő újonc fizetését is beleszámítva az érték a 120 millió dolláros határ felé kúszik, és 2027-ig valamivel 119 millió dollár alatt keres.

A Dolphins mélyen a zsebébe nyúlt, hogy megtartsa Chubbot pedig karrierje során mindössze egyszer tudott kétszámjegyű sackszámot elérni. A hosszabbítással Chubb a hat legjobb edge rusher közé kerül az éves átlagfizetés tekintetében (évi 22 millió dollár)

Valamivel megelőzi korábbi Broncos csapattársát, Von Millert. Chubb garantált pénzösszege az ötödik legmagasabb a pozícióban az Over The Cap szerint, míg a szerződése versenyképes szinte mindenkivel, akit nem T.J. Wattnak, Joey Bossának vagy Myles Garrettnek hívnak.

Gyakran ezek az üzletek legalább annyira számítanak a tőkeáttételről, mint a teljesítményről. Miután a Dolphins egy olyan cserecsomagot küldött Denverbe, amely tartalmazott egy 2023-as első körös picket így Chubb képviseletének megvolt a befolyása ahhoz, hogy kialkudjon egy ilyen magas összegű szerződést.

Fotó: clutchpoints.com