Magyar idő szerint péntek hajnalban rajtol a profi amerikaifutball-liga (NFL) 9. játékhete, a Houston Texans a mezőny egyetlen még százszázalékos csapatát, a Philadelphia Eaglest fogadja. A találkozót természetesen élőben közvetíti az ARENA4 és online is figyelemmel lehet követni az ARENA4+ oldalán.

A fogadóirodáknál az Eagles óriási fölénnyel, 14 ponttal favorit, ami nem is meglepő, hiszen a gárda története során először rajtolt hét győzelemmel, míg a texasiaknak egy döntetlen és egy siker mellett öt vereségük van.

Az Eagles fennállása során első alkalommal kezdheti nyolc sikerrel az alapszakaszt, erre pedig jó esélye van, hiszen a gárda amellett, hogy kiemelkedő támadósorral rendelkezik, védő oldalon is megállja a helyét. Az alakzat jelenleg a második a Nemzeti főcsoportban a kapott pontok (16,9) és az engedett yardok (298,1) tekintetében.

Még ennél is beszédesebb az a statisztika, amely szerint a gárda még csak két alkalommal adta el a labdát, a Super Bowl érában erre csak a Kansas City Chiefs volt képes az első hét fordulóban, a KC 2017-ben egyszer “ajándékozta oda” riválisainak a játékszert.

A találkozón két játékosra is külön érdemes figyelni, Jalen Hurts, az Eagles irányítója – aki sorozatban tíz győzelemnél jár a legutóbbi alapszakaszt is beleértve – az előző fordulóban karriercsúcsot jelentő 4 TD-passzt osztott ki, és ugyancsak pályafutása legjobbjaként 140,6-os irányítómutatóval zárt.

A Pittsburgh Steelers elleni összecsapáson kedvenc célpontja, a nyáron megszerzett A.J. Brown hat elkapásból 156 yardot és 3 TD-t pakolt össze.

A Texansban várhatóan nem lép pályára a csapat legjobb elkapója, Brandon Cooks, aki azt szerette volna, ha elcserélik a november 1. trade-határidő előtt, ezt azonban a klubvezetők végül nem tették meg.

A hajnali 1.15-kor kezdődő összecsapás kommentátora Kun Zsolt, szakkommentátora pedig Czirók Márton lesz.

Forrás:

Aren4 Online

Fotó: bleedinggreennation.com