Mivel ezen a hétvégén is rendeztek mérkőzést Londonban a profi amerikaifutball-ligából, így az ARENA4 nézői a 8. fordulóból négy találkozót is élőben követhettek figyelemmel. A brit fővárosban, a legendás Wembley Stadionban két 2/5-ös mérleggel és négymeccses nyeretlenségi sorozattal rendelkező gárda, a Jacksonville Jaguars és a Denver Broncos csapott össze egymással.

A coloradói gárda eddig az egész szezonban szenvedett a red zone-ban, eddig a meccsig 17 “látogatásából” csak négy TD-t szerzett, ezen a délutánon azonban három három volt a mérlege, így győzelemmel utazhat haza.

A kora esi találkozó a New York Jets csoportriválisát, a New England Patriots együttesét fogadta úgy, hogy 2001 óta először jobb volt a mérlege a bostoniaknál és a fogadóirodák szerint jó esélye volt arra, megszakítsa ellenük 12 meccses vereség sorozatát és egymást követő ötödik találkozóját is megnyerje, amire 2015 óta nem volt példa.

A Jets félidőben még 10-3-ra vezetett is, de a Mac Jones által vezetett Patriots támadósor a második játékrészben magára talált és megfordította a mérkőzést.

Ezzel meglett Bill Belichick pályafutása 325. győzelme, amivel megelőzte az NFL örökranglistájának második helyén George Halast, és már csak Don Shula (347) van előtte. Ez volt egyébként a legendás tréner 100. győzelme az AFF északi csoportján belül a Pats élén.

A késő esti találkozón a négymeccses győzelmi sorozatban lévő New York Jets a szezon másik kiemledően szereplő meglepetéscsapatához, a Seattle Seahawkshoz látogatott.

A hazaiak védelme ezen az estén ki tudta kapcsolni a Giants egyik legfontosabb fegyverét, Saquon Barkleyt, aki ebben az idényben a leggyengébb találkozóját zárta, mindössze 53 yarddal. Geno Smith, a Seahawks irányítója ezen az estén is kiválóan játszott 34 passzkísérletéből 23 sikeres volt 212 yardért 2 TD-vel, eladott labda nélkül.

Pete Carroll, a Seattle edzője 168. mérkőzését nyerte karrierje során, amivel beérte Bud Grantet az NFL örökranglistájának 18. helyén.

Az éjszakai mérkőzésen sztárirányítók találkoztak egymással, négyszeres MVP Aaron Rodgers vezette Green Bay Packers a a Josh Allen által irányított Buffalo Bills otthonában lépett pályára.

A találkozót végül 27-17-re nyert a Bills, amely sorozatban negyedik fellépésén diadalmaskodott, így már 6/1-es mérlege van a csapatnak, legutóbb 1993-ban rajtolt ilyen jól.

A 3/5-tel álló Packers – 2006-ban volt ilyen legutóbb a klub történetében – egymást követő negyedik meccsén szenvedett vereséget, Rodgers regnálása alatt ez a második legrosszabb széria, amire 2016 óta nem volt példa.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: boston.com