Péntek hajnalban rendezik az alapszakasz 8. hetének nyitómérkőzését, amelyen a Tampa Bay Buccaneers a Baltimore Ravens együttesét látja vendégül.

A házigazda floridai gárda egyelőre rendkívül gyengén szerepel az előzetes elvárásokhoz képest, a hétszeres bajnok Tom Brady – aki 2021-ben Super Bowl-győzelemre vezette első idényében új csapatát – néhány hetes nyári visszavonulását követően visszatért, azzal az üzenettel, hogy “van egy befejezetlen ügye”, azonban úgy néz ki, nehéz dolga lesz ennek megvalósításában.

A 45 esztendős irányító ugyan 1942 passzolt yarddal vezeti a Nemzeti főcsoport rangsorát, és mindössze csak egyszer adta el a labdát, azonban mindössze 8 TD-passza van, a támadósor pedig csak 17,7 pontot szerzett eddig mérkőzésenként, amivel a 25. a ligában.

Ráadásul a Bucs az előző két fordulóban olyan csapatoktól szenvedett általános meglepetésre vereséget, amelyek összesítve 4/10-es mérleggel rendelkeznek, előbb a Pittsburgh Steelers, majd a csereirányítóval és az elcserélt Christian McCaffrey nélkül felálló Carolina Panthers együttesével szemben maradt alul.

Brady egyébként legutóbb 20 évvel ezelőtt (!) kapott ki zsinórban három mérkőzésen, a 2002-es alapszakaszban a New England Patriots egy négyes vereség szériát szedett össze, azóta a legendás QB sosem maradt alul egymást követő három találkozón.

A szakértők szerint most erre jó esély van, hiszen a bukmékerek több mint tíz ponttal a Ravens együttesét látják jobbnak előzetesen. A Baltimore 4/3-as mérleggel várja az összecsapást, az előző fordulóban a Cleveland Browns elleni csoportrangadón diadalmaskodott.

Lamar Jackson, a Ravens irányítója karrierje során eddig csak egyszer találkozott Bradyvel, a 2019-es alapszakaszban – a 12-es utolsó New England-i szezonjában – 37-20-as győzelemre vezette a Baltimore-t.

A két sztárirányító összecsapását 2.15-kor láthatják az ARENA4-en, illetve online is, a mérkőzés kommentátora Szarka András lesz, szakértőként Kovács Bálintot hallhatják a nézők.

Fotó: clutchpoints.com