Az NFL Network Insidere, Mike Garafolo tegnap bejelentette, hogy a New England Patriots irányítója, Mac Jones kezd a New York Jets vendégeként a vasárnap esti mérkőzésen. Jones három mérkőzést hagyott ki a 3. héten elszenvedett sérülése (bokaficam) miatt, de az előző fordulóban a Chicago ellen visszatért.

Amíg Jones sérült volt a tartaléka, Bailey Zappe két meccsen kezdett és mindkettőt megnyerte a csapata. Ráadásul olyan szinten teljesített, ami kérdésessé tette, hogy Jones sérüléséből való visszatérése után megtarthatja-e a kezdő posztot.

Jones hivatalosan is egészséges, és már nem szerepel a sérülésjelentésben, mivel ő kapta meg a jelet, hogy újra ő legyen a kezdőirányító Zappe helyett.

Amikor közvetlenül megkérdezték tőle, hogy vasárnap ő fog-e kezdeni, Jones így válaszolt: “Azt tervezem, hogy minden olyan meccsen kezdeni fogok, amelyen valaha is játszottam, legyen az akár a peewee footballban, akár az Alabamában a harmadik sorában. Mindig megpróbálok úgy készülni, mint a kezdő. Ahogy mondtam, készen állok a bevetésre. Ez minden, amit tehetsz, igaz? Semmi mást nem tudsz irányítani. Nagyon keményen dolgozom és hozom magam ilyen helyzetbe, és igen, úgy gondolom, hogy megérdemlem ezt.”

Jones kezdett a Bears elleni hétfői vereség alkalmával, de három drive után lecserélték Zappe-ra. Bill Belichick később azt mondta, hogy ez egy tervezett döntés volt a meccs előtt, és ha a pontszerzés nem úszik el a Patriots elől, Jones talán visszament volna a pályára.

A kérdések közepette, hogy kinek adja a Patriots a vasárnapi kezdőjátékost, Belichick szerdán korábban azt mondta, hogy az aznapi edzést fogja megnézni, hogy meghozza a döntést. Miután Jones a szerdai edzésen az első csapattal játszott lényegesen többet így a jelek szerint vissza fog kerülni a kezdőbe.

“Azt hiszem, ahogy mondtam, van egy tervünk” – mondta Jones. “Számomra az, hogy egyénileg jobb irányítóvá és jobb játékossá váljak, és mindent megteszek ezért, és ezt minden nap be akarom bizonyítani. Ez az, amit tenni fogok.”

Fotó: nfl.com