Sam Ehlinger hivatalosan is az Indianapolis Colts kezdőirányítója lesz a szezon hátralevő részében. Ha neki sem fog menni a játék vagy megsérül akkor Nick Foles veszi át a helyét. Ha pedig Foles is megsérül, akkor bárki más lesz az irányító, csak nem Matt Ryan.

Ryannek vége. Kiesett. Nem fog újra játszani a szerződésében szereplő pontok miatt. Egyszerűen fogalmazva, miután a csapat úgy döntött (és Frank Reich edző nyilatkozataiból egyértelmű volt, hogy Jim Irsay tulajdonos hozta meg a döntést), hogy 2023-ban már nem Ryan lesz az irányító, ideje volt lehúzni a rolót 2022-re.

Ryan szerződése jövőre 12 millió dollár alapfizetést fizet neki, teljes mértékben garantáltan. De további milliók válnának teljesen garantálttá, ha Ryan olyan sérülést szenved, ami miatt nem tud átmenni a 2023-as szezon harmadik napjáig az orvosi vizsgálaton.

Konkrétan Ryan további 7,205 millió dolláros fizetése válna garantálttá sérülés esetén. Illetve van még egy 10 millió dolláros kerettagsági bónusz amely sérülés esetén garantálttá válik. Ez 17,205 millió dollárt jelent, amivel a Colts potenciálisan tartozna Ryannek (a 12 millió dolláron felül), ha a 2022-es szezonból olyan sérüléssel kerülne ki, ami miatt nem tud március közepéig átmenni az orvosi vizsgálaton.

Fotó: patspulpit.com