Eddig minden képzeletet felülmúl a New York Giants teljesítménye, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy már október közepén több győzelmünk lesz, mint tavaly. Most az egyéni teljesítményekre fogok koncentrálni és a statisztikákat vizsgálom meg.

Látszólag javult Daniel Jones játéka, bár a számok egyelőre nem ezt mutatják, igaz az ő esetében jelenleg nem ez számít mérvadónak. 1021 passzolt yarddal áll, ha pedig így folytatja, akkor a 3000 yardos határt sem lépi át. Az 5 TD sem számít túl soknak, a második játékhét után most volt először 6 pontot érő átadása. A levegőben eddig csak két alkalommal adta el a játékszert, ami viszont rendkívül dicséretes. Lábon is veszélyes tud lenni Jones, a 236 futott yardjával az ötödik helyen áll az irányítók között. Ha arra vársz, hogy ítéletet mondjak róla, akkor rossz hírem van, várnod kell erre a szezon végéig.

Valóban elsősorban a futójátékoknál hatékonyak a támadóink, Saquon Barkley Nick Chubb mögött a liga második legeredményesebb futója és ha így folytatja, akkor 1700 yard felett zárhat a running backünk. Rajta kívül eddig csak epizódszerep jutott Matt Breidának és Gary Brightwellnek. Régóta vártuk ezt a Barkley-t, aki ha így folytatja, akkor vélhetően maradásra fogják bírni.

Nagy a káosz az elkapóinknál, óriási szükség van egy első számú WR-re. Eddig Richie James a legeredményesebb, de ő is csak 189 yardot szerzett. Azt azért gyorsan hozzátenném, hogy ez teljesen korrekt teljesítmény tőle és nem az ő hibája a többiek gyengélkedése. Saquon Barkley a második és jelen pillanatban az sem elképzelhetetlen, hogy az elkapások tekintetében is ő végezzen az élen… 139 yardot szerzett eddig Daniel Bellinger, aki nagyon elkapta a fonalat az elmúlt két héten. Darius Slayton is 100 yard felett áll, igaz ő csak a Packers ellen tudott eddig remekelni. Azért fájdalmas számok ezek és ilyen statisztikákkal hosszútávon egyik csapat sem tud sikeres maradni.

A szerelések számában Julian Love (41) és Xavier McKinney (33) áll az élen, ami nem csoda, hiszen imádja a safety-ket különböző szerepkörökben alkalmazni Wink Martindale. Tae Crowder a legjobb a linebackerek között 31 tackle-vel, a védőfalban pedig Jihad Ward (23) és Dexter Lawrence (22) viszi a prímet. Persze azt azért tegyük hozzá, hogy nagyon csalóka statisztika tud ez lenni, Wardnál viszont azt is meg kell említeni, hogy 6 szerelést a line of scrimmage mögött hajtott végre. 9 fumble-t sikerült kierőszakolni a védelemnek és a special teamnek, ezen pedig különböző játékosok osztozkodnak.

Dexter Lawrence vezet a sackek tekintetében, 4 alkalommal vágta földhöz az ellenfél irányítóit. Irreálisan magas ez a szám, senki sem várja el a hozzá hasonló testalkatú DT-től, hogy ilyen jól szerepeljen a pass rush-ban is. Rajta kívül csak Quinnen Williams-nek van több sackje a belső falemberek közül. A többieknek alaposan össze kell kapniuk magukat, bár azt is hozzátenném, hogy eddig nem nagyon tudott pályára lépni Azeez Ojulari, Kayvon Thibodeaux pedig az első hetekben volt sérült. A 2 sacknél tartó Oshane Ximines potenciálja limitált, Thibodeaux azonban a statisztikáján is sokat javíthat a következő hetekben.

Óriási javulás kell az interceptionök terén, Julian Love vasárnapi INT-je volt az első a szezonban. A védelem eddig jól szerepel, így el tudom képzelni, hogy előbb-utóbb a labdaszerzések is megérkeznek. A leütött passzoknál Xavier McKinney vezet, 4 átadásba ért bele. Őt követi Fabian Moreau és Kayvon Thibodeaux, akik 3-3 deflected pass-nál állnak.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu