QB: Valami megváltozott. Valami nem az, mint az eddigi években. Tom Brady mindig a hihetetlen profizmusáról, mindent háttérbe szorító munkamoráljáról volt híres. Bár András barátunk “védőbeszédét” megértem, mégsem tudom elengedni a témát. Nem az a baj, hogy Brady elfogadta Robert Kraft meghívását, hiszen mindenki tisztában van vele milyen szoros a kapcsolatuk.

Akár az is meglehet, hogy Ő tudott a parti valódi céljáról, pont az előbb említettek miatt. Persze a média mindenhol úgy hozta le, ez egy meglepetés ceremónia volt. Lehet, csak a szenzáció miatt. Szoktak ilyet. Viszont! Brady hiányzott a felkészülés jelentős részéről a holtszezonban és az előszezonban.

Brady hiányzik a szerdai edzésekről. Most a péntekiről is. Ez sok hiányzás. Jó tudom! Magánéleti problémák, stb… De mit látunk ezután vasárnap? 87,8-as pass rating. Alig tudunk pár pontot összekaparni. Vereség egy a fél kezdőjét hiányolni kénytelen csapattól.

Az összhang hiánya a támadófallal, aminek heves kioktatás lett a vége a veterán játékos részéről az oldalvonal mellett. Az összhang hiánya többször elkapóival is. Rutin. Bízzunk ebben? Persze, az van! Csak összhang nincs. Nem a karerő és nem a kor a hiba oka. Az összhang hiánya, ami nem fog jönni, ha Brady nem lesz ott az edzéseken. E hosszú gondolatsor után azért el kell mondjam, irányítónk mindezekkel együtt is tudott hozni egy jó átlagos mérkőzést. Ez a rutin, amiről beszéltünk. Az osztályzata:3. Átlag: 4.

OL: A fal egyszerűen képtelen futás blokkolásra. A vörös zónában hatványozottan jelentkezik ez a probléma. A játék így egysíkú, erőtlen, veszélytelen. Az már csak plusz adalék, hogy a culákat az irányítónak is helyre kell tenni, mert alkalomadtán őt is elfelejtik megvédeni. Ez értékelhetetlen. Osztályzat:1. Átlag: 2.

TE: Lásd az előzőekben leírtaknál! A tight end játék a Buccaneers jelenlegi életében teljesen súlytalan. Attól a három-négy elkapástól pedig ne essünk hasra! Osztályzat:1. Átlag:2,16.

WR: Az általunk előzetesen mélynek hitt elkapó szekció mostanra kiderült, Godwinból és Evans-ből áll. Mögöttük senki. A két említett játékos biztos célpont. Annak ellenére is, hogy a szeparációval volt gond, még a felforgatott Steelers secondary ellen is. Ugyanakkor az elkapás után termelendő yardok nem igazán jönnek. Nem jöttek vasárnap sem. Semmi váratlan nem jött elő a cilinderből, ami hozhatott volna egy kis színt. Osztályzat: 3. Átlag: 3,33.

RB. Egy, csak egy ember. Igen! Tudjátok kiről beszélek! Különösen kiemelendő, hogy elkapásoknál mennyire be tud segíteni Lenny. Jelenleg vezeti a ligát a futók által elkapás után termelt yardok és a végrehajtott elkapások számában is. Persze a jelenlegi Bucs fal mögött nem könnyű az élet. Itt, ezekben a szituációkban Fournette is tanácstalan volt vasárnap. A 3,0 yard/futás átlag nagyon kevés. Persze még mindig több a csapat 2,9 yard/futás átlagánál. Osztályzat:4. Átlag: 2,83

DL: A fal középen megfogta a futást, de az ellenfél irányítóira semmifajta veszélyt nem jelentettek. Osztályzat:3. Átlag: 3.

LB: Carl Nassib újra jó formát mutatott, ami sackben és levédekezett passzkísérletben mutatkozott. Tryon is igyekezett kellemetlenkedni. Lavonte David, akiről viszont megint úgy tűnt mintha… Csak mégse. Az ő területének a célba vétele nagyon gyümölcsöző volt a Steelers irányítói számára. Osztályzat:3. Átlag: 3,66.

SEC: Itt is kétarcúságot látunk. A szebbik orcát ezen az estén Antoine Winfield jelentette. Sack és negatív yardos szerelések a rubrikában. A csúnyábbikat Carlton Davis és Jamel Dean, akik sok elkapást engedtek jelentős yard és first down kísérettel. Ezáltal döntő helyzetekben mondtak csütörtököt. Osztályzat: 3. Átlag: 4,16.

ST: Succop ugyan megint hibátlan volt, de amíg a Bucs jelentősebb visszahordás nélkül zárt, addig a Steelers egy nagyon komoly 80+ yardos visszahordást is be bírt mutatni. Punterünk sem remekelt. Mindössze egyszer kényszerítette a fekete-sárgákat a saját húszasukon belüli indulásra. Osztályzat: 2. Átlag:3,33.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com