A szokásoknak megfelelően három mérkőzést láthattak az amerikaifutball-rajongók az NFL 6. fordulójának vasárnapi játéknapjáról.

Az első találkozón a Jacksonville Jaguars a mérkőzés elején gyakorlatilag szétfutotta idegenben csoportriválisát, az Indianapolis Colts együttesét. A floridai gárda a találkozó elején 9 futásból 145 yardot és 2 TD-t hozott össze, a hazaiak egyszerűen teljesen súlytalanok voltak a földön.

A Coltsnak azonban volt válasza, gyakorlatilag Matt Ryan kezébe adta a labdát, a 37 éves veterán irányító 58 alkalommal próbálkozhatott passzal és végül fordítani tudott csapatával, ráadásul közte az örökranglista hetedik helyén megelőzte a legendás Dan Marinót a yardok számában, és klubrekordot jelentő 41 pontos átadása volt.

Ezt követően jött a Kansas City Chiefs és a Buffalo Bills összecsapása, az előző szezon rájátszásában a két csapat minden idők egyik legjobb meccsét játszotta, akkor a házigazda KC hosszabbítás után diadalmaskodott.

Érdekesség, hogy Patrick Mahomes, a Chiefs irányítója pályafutása során először “esélytelenebb” csapatával egy hazai mérkőzésén a fogadóirodáknál.

Ezúttal igazuk lett a bukmékereknek, ugyanis a Bills ha nem is egy legendás, de kiváló meccsen végül diadalmaskodott, a vendégeknél a másik MVP-várományos irányító Josh Allen 329 yarddal és 3 TD-passzal zárta az összecsapást.

Az éjszakai csoportrangadón a mezőnyben egyedüliként veretlen Philadelphia Eagles igazolta a papírformát a Dallas Cowbyos ellen, és úgy szerezte meg szezonbeli hatodik győzelmét, hogy a félidőben már 20-3-ra vezetett.

Az Eagles 2004 óta először rajtolt hat győzelemmel.

Forrás:

Arena4 Online

Fotó: theringer.com