A múlt hét után újabb komoly kihívás elé néz a csapatunk, hiszen a Baltimore Ravens ellen kell helytállni hazai pályán. Vajon sikerül ismét meglepetést okozni?

Csapat statisztikák

Offense

 • 352,4 yard/meccs (14. hely) vs 326 yard/meccs (12. hely)
 • Passz: 207,8 yard/meccs (22. hely) vs 194,4 yard/meccs (9. hely)
 • Futás: 144,6 yard/meccs (7. hely) vs 131,6 yard/meccs (25. hely)
 • DVOA: 19,3% (2. hely); passz: 2. hely, futás: 13. hely

Defense

 • 398,2 yard/meccs (28. hely) vs 333,2 yard/meccs (22. hely)
 • Passz: 290,2 yard/meccs (32. hely) vs 154,2 yard/meccs (31. hely)
 • Futás: 108 yard/meccs (12. hely) vs 179 yard/meccs (2. hely)
 • DVOA: 1,3% (14. hely); passz: 10. hely, futás: 26. hely

Fontosabb sérültek

 • Rashod Bateman, WR (Out)
 • Justin Houston, OLB (Out)
 • Ben Cleveland, G (Out)
 • Justice Hill, RB (Doubtful)

IR, PUP

 • Kyle Fuller, CB
 • Ja’Wuan James, OT
 • Charlie Kolar, TE
 • Michael Pierce, NT
 • Marcus Williams, S
 • David Ojabo, OLB
 • Tyus Bowser, OLB
 • Gus Edwards, RB

Játékosok

A liga egyik legjobb irányítója ellen kell megküzdeni a játékosainknak, hiszen 2019-ben MVP-nek választották Lamar Jacksont. Nemcsak a passzaival, hanem a futásokkal is veszélyes tud lenni és idén is reális esélye van arra, hogy 1000 yardot tegyen meg a földön. Reális esély lehet arra, hogy végre megszerzi a védelmünk az első INT-t, hiszen eddig csak a Dolphins ellen nem adta el a labdát a levegőben Jackson, bár pont ilyenkor szoktak megszakadni ezek a rossz sorozatok…

J.K Dobbins az elsőszámú futó, aki a tavalyi évet ACL szakadás miatt kihagyta és idén is csak a 3. fordulóban tért vissza. Könnyen lehet, hogy Saquon Barkley egy évvel ezelőtti példájából kiindulva neki is gyengébb éve lesz, de azért figyelni kell rá. Justice Hill lenne az elsőszámú csere, de szinte egészen biztosan nem fog pályára lépni. Valószínűleg látjuk majd Kenyan Drake-et és Mike Davis-t is a pályán.

Az elkapóknál is lesz egy nagy hiányzó, Rashod Bateman kezet foghat Kadarius Toney-val. A hiányában Devin Duvernay-nek kell előlépnie, aki eddig sorozatban hozta a 40-50 yardos meccseket. Egyelőre halványabb nála a Chiefs-ből érkező Demarcus Robinson, nem tudták még beépíteni a játékba. Rajtuk kívül James Proche és Tylan Wallace várja majd a passzokat.

Az elsőszámú célpont a tight end Mark Andrews, ami nagyon rossz hír, hiszen rendre gyengén védekezik a TE-k ellen a védelmünk. Talán Xavier McKinney tudná őt a leghatékonyabban őrizni, de valakit rá kell majd állítani Lamar Jacksonra is. Az újonc Isaiah Likely-t is próbálják bevonni a passzjátékba, már az egyetem alatt ezzel emelkedett ki. Ratjuk Kívül Nick Boyle és Josh Oliver a másik két játékos a poszton.

A múlt héten visszatért Ronnie Stanley és 22 snapet játszott a vakoldalon. Patrick Mekari a helyettese és eddig ő sem volt jelen minden mérkőzésen. Helyettük a negyedik körös rookie, Daniel Faalele tud beugrani. Az O line túloldalán lényegesen jobb a helyzet, ott Morgan Moses folyamatosan rendelkezésre áll. A két guard is biztos pontnak tűnik, eddig valamennyi snapnél a pályán volt Ben Powers és a korábbi játékosunk, Kevin Zeitler. A center az újonc Tyler Linderbaum.

A védőfal közepén Michael Pierce hiányában Broderick Washingtonnal kell túrnia. Mellette veszélyesebb az irányítókra Calais Campbell és Justin Madubuike, de érdemes odafigyelni az újonc Travis Jones-ra is, aki eddig nem sok lehetőséget kapott.

A pass rusherek között van egy régi ismerősünk Jason Pierre-Paul személyében. Úgy nézett ki tavaly, hogy lefőtt neki a kávé és csak két hete igazolta le a Ravens, de rögtön odacsapott a lovak közé és a múlt héten dominálta a Bengals támadófalát. Felkészülhet Evan Neal… Odafe Oweh lesz a másik kezdő, akinek elsősorban a sebességére kell figyelni. Szerencsére nem játszhat Justin Houston, ő még mindig óriási károkat tud okozni a passzsiettetésben.

A linebacker sorban Patrick Queen és Josh Bynes a két kezdő, a rotációban pedig elsősorban Malik Harrisont alkalmazzák. A grade-ek alapján van kívánnivaló a játékukkal kapcsolatban, de múlt héten remekeltek, Quennek összejött egy INT is.

Nehéz dolga lesz az elkapóinknak, hiszen kiváló kezdőt alkot a Marlon Humphrey-Marcus Peters páros még akkor is, ha utóbbi a liga egyik legirritálóbb személyisége. A slotban azért már ennyire nem jó a helyzet, ott Damarion Williams az első számú ember.

IR-en van Marcus Williams, így Chuck Clark és Geno Stone lesz a két safety. Óriási érvágás ez, hiszen már 3 interceptiont is begyűjtött idén a korábbi Saints játékos. A rotációban ott van az újonc Kyle Hamilton is, aki eddig a snapek harmadánál volt a pályán.

A visszahordásokért Devin Duvernay felel, Justin Tucker személyében pedig biztosítva vannak a sikeres mezőnygólok. Jordan Stout a punter.

Mi állunk jobb mérleggel, de a mérkőzés esélyese a Ravens, azonban ha elbizakodva lépnek pályára a játékosaik, akkor kellemetlen meglepetésben lehet részük. Biztosan a szokásosnál is jobban akarja majd a győzelmet Wink Martindale, hiszen korábban a Baltimore defensive coordinatora volt, akik nem tartottak rá igényt. Valószínűleg pályára léphet már Leonard Williams, ő óriási segítség lehet Lamar Jackson megállításában. Remélhetőleg nem ragadunk be újra az első félidőben, hiszen nem biztos, hogy újra vissza tudnának jönni a játékosaink egy nagy hátrányból. Ha minél kevesebb hiba nélkül tudnak haladni a támadóink és bemutat egy-egy bravúrt a védelmünk akkor szoros lehet a vége. Nem kell megijedni a Baltimore-tól, de komoly meglepetést jelentene a győzelmünk.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: clutchpoints.com